Uusimmat

Uusi iPad mini iFixitin purettavana

18.11.2013 15:12 Juha Kokkonen

iPad mini with retina

Uutisoimme parisen viikkoa sitten iFixit-sivuston toteuttaneen ruumiinavauksen uudelle iPad Air -taulutietokoneelle ja nyt vuoroon on päässyt sen pikkuveli iPad mini with Retina display. Myös pikku-iPadin rakenne pysyy kasassa pitkälti suuren liimamäärän ansiosta, joka tekee sen purkamisesta ja huoltamisesta hankalaa. Kuoret ovat kiinni liimalla, kuten myös akut takakuoressa, mutta pienenä erona piirilevy on sentään kiinnitetty ruuveilla. Lightning-liitäntä on juotettu harmillisesti piirilevylle.

Laitteen uusi huipputarkka (326 PPI) 7,9-tuumainen näyttöpaneeli on erillään näytön lasista ja sen metallisuojan kiinnitysruuvien määrää on tiputettu 16:sta seitsemään. Näyttöpaneeliin valmistaja on LG, mutta tiettävästi myös Samsung valmistaa samoja paneeleita Applelle. Laitteen kaksiosainen akku on kapasiteeltitaan 24,3 Wh, eli noin 1,5 kertainen ensimmäisen minin 16,3 Wh akkuun nähden. Apple on myös joutunut lisäämään laitteen paksuutta 0,3 mm:llä, jotta akunkesto on saatu pysymään tutussa 10 tunnissa.

iPad mini retina

A7-järjestelmäpiirin on versioltaan (APL0698) sama, jota käytetään myös iPhone 5s -älypuhelimessa. Toisin sanoen sen prosessoriytimien kellotaajuus on 100 MHz pienempi, kuin iPad Airin A7-piirissä. RAM-muistit (1 Gt) ovat Elpidan valmistetta ja Flash-muistit Toshibalta.

iPad Airin tapaan myös toisen polven iPad mini sai korjattavuusarvosanaksi heikon 2/10 pistettä. Pienet ulkomitat eivät kelpaa syyksi hankalasti toteutettuun rakenteeseen, sillä iFixit huomauttaa, että 0,3 mm ohuempi Kindle Fire HDX 8,9″ sai arvosanaksi 7/10.

iFixit, iPad Mini Retina Display Teardown