Uusimmat

Uusia Nokia-puhelimia julkaistu virallisesti – Edullisissa G11- ja G21-malleissa huomio kiinnittyy akkukestoon ja nopeampaan näyttöön

14.02.2022 11:53 Muropaketin toimitus

HMD Global on täydentänyt Nokia-puhelimien mallistoaan jälleen kahdella uudella mallilla. Uusille Nokia G11- ja Nokia G21 -puhelimille lupaillaan jopa kolmen päivän akkukestoa. Käyttöön tulee myös uusi Super Battery Saver -toimintatila.

Uusien mallien myötä Nokia G -mallistossa on ensimmäistä kertaa näytöissä 90 Hz:n virkistystaajuus. Molemmissa malleissa näyttö on saman kokoinen eli 6,5 tuumaa. Kuvasuhde on 20:9.

Molempia malleja yhdistää myös niiden akku, joka on kapasiteetiltaan peräti 5050 milliampeerituntia. Uudessa Super Battery Saver -tilassa voi pidentää akunkestoa valitsemalla, mistä energiaa säästetään, jolloin tarvittavat toiminnot ovat edelleen käytössä. Pikalataus onnistuu enintään 18 watin teholla. Lataus hoituu USB-C-liitännän kautta, ja muista liitännöistä on hyvä huomata 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Myös ulkomitat ovat yhtenevät eli 164,6 x 75,9 x 8,5 millimetriä. Painoa G11-versiolla on 189 grammaa, G21-malli on gramman painavampi.

Yhteistä on myös järjestelmäpiiri, joka on Unisoc T606. Sen sijaan muistivaihtoehdoissa on eroa. G11-malleissa ne ovat 3/32 tai 4/64 gigatavua ja G21 versiossa 4/64 ja 4/128 gigatavua. Kummassakin voi muistikortilla kasvattaa tallennustilaa enintään 512 gigatavulla.

Takana on kummassakin puhelimessa kolmoiskamera. Yksi erottava tekijä on pääkamera.

Nokia G11 -mallissa pääkamerassa käytetään 13 megapikselin kennoa, G21:ssä kennon tarkkuus on 50 megapikseliä. Muut kamerat ovat samat eli pääkameran rinnalla on kummassakin kahden megapikselin makro- ja syvyyskamerat. Edessä on molemmissa kahdeksan megapikselin kamera.

Puhelimet julkaistaan Android 11 -käyttöjärjestelmällä ja luvassa on järjestelmäpäivityksiä kahdeksi vuodeksi ja kuukausittaisia tietoturvapäivityksiä kolmeksi vuodeksi.

HMD Globalin toimitusjohtaja Florian Seiche toteaa: ”Jatkamme keskihintaluokan rajojen venyttämistä ja tarjoamme hinta-laatusuhteeltaan hyvää, turvallista ja kilpailukykyistä tekniikkaa kaikille. Vastuullisuus ja erinomainen akunkesto, parhaat Android-ohjelmistot sekä enemmän tietoturvapäivityksiä kuin kilpailijat tässä hintaluokassa tarjoavat vahvistavat visiotamme vuodelle 2022 ja siitä eteenpäin, kun jatkamme työtämme pitempään kestävien puhelinten parissa.”

Edullisimmillaan uusien G11-mallien hinnat lähtevät 3/32 gigatavun versiosta, jonka hinta on 159 euroa. Nokia G21-mallien hinnat taas alkavat 4/64 gigatavun versiosta, jonka hinta on 199 euroa.