Uuteen iPhoneen selfie-kamera tuplana, julkaisu myöhästyy?

20.04.2017 14:46 |

Samsung Galaxy S8 -puhelimen lopulta tultua uunista ulos, alkavat huhumyllyt jauhaa jatkuvasti kiihtyvää tahtia uuteen iPhoneen liittyviä tiedonmurusia. Laitteesta liikkuu vaikka millaisia tarinoita, joista monet ovat ristiriidassa keskenään. Kaikkiin iPhone-veikkauksiin kannattaakin suhtautua vielä melkoisella varauksella.

GSMArena tietää kuitenkin kertoa, että puhelin saapuu kauppoihin vasta kaksi kuukautta odotettua myöhemmin. Syyskuussa Apple esittelee kolme uutta laitetta, joista yksi on aivan uusi iPhone-sukupolvi. Uutukaisessa sormenjäljenlukija halutaan sijoittaa näyttölasin alle, mutta tämä on osoittautunut odotettua hankalammaksi. Niinpä puhelinten valmistus ja sitä myöten myyntiin tuominen myöhästyy ratkaisevasti. Samankaltaista tekniikkaa huhuttiin myös Galaxy S8:aan, mutta Samsungkaan ei saanut ratkaistua teknisiä ongelmia tarpeeksi ajoissa, joten S8-puhelimissa sormenjäljenlukija on sijoitettu puhelimen takapuolelle.

Phonearena puolestaan vihjaa, että uutuuspuhelimessa olisi kaksoiskamera sen etupuolella. Kaksoiskameraa käytettäisiin biometrisen tunnistautumisen apuna analysoimaan kasvonpiirteitä. Etulasin alle tulevaa sormenjälkiskanneriakaan ei olisi vielä lyöty lukkoon, vaan lopullista ratkaisua pohdittaisiin edelleen Cupertinossa.