Uutuusobjektiivi laajentaa älypuhelinten polttoväliä – jopa nelinkertainen zoom

14.11.2018 08:20 | Muropaketin toimitus

Älypuhelimiin on saatavilla puhelimen oman kameran päälle asennettavia lisäobjektiiveja, joilla pystyy muuttamaan kameran alkuperäistä polttoväliä. Lisäobjektiiveja valmistava Moment on esitellyt uuden 58 mm polttovälin teleobjektiivin Applen iPhoneille, Googlen Pixel -puhelimille ja Samsungin Galaxy-puhelimille.

Valmistajan mukaan Moment Tele 58mm Lens on omiaan esimerkiksi ihmiskasvojen kuvaamiseen ja dramaattisten maisemakuvien nappaamiseen. Sen luvataan muun muassa vähentävän kuvien väriaberraatiota ja vääristymiä, etenkin kuvien reuna-alueilla.

Moment korostaa markkinoinnissaan myös pienen aukon ja laadukkaan teleobjektiivin yhdistelmän etuja kuvia otettaessa. Mainoskuvissa f/1.8 aukko yhdistettynä 58 millimetrin teleobjektiiviin, saadaan bokeh-efektistä näyttävä. Monissa älypuhelimessa saman efektin saa tosin aikaan puhelimen omilla kaksois- tai kolmoiskameralla ja ohjelmistolla.

            
Uusi objektiivi on optimoitu kahden kameran iPhone- ja Galaxy-puhelimiin, joiden polttoväliä sen luvataan kasvattavan jopa yli 100 millimetriin. Objektiivi parantaa myös yhden kameran Google Pixel 3:n kuvanlaatua. Google Pixel 3 XL:n takakameran alkuperäinen polttoväli on 28 millimetriä.

Vertailun vuoksi äskettäin julkaistu ja kuvanlaadustaan kehuttu Huawei Mate 20 Pro:n kolmen takakameran objektiivien polttovälit ovat 16 millimetrin ”ultralaajakuva”, 27 millimetrin laajakuva sekä 80 millimetrin tele.

Uutuusobjektiivin lähtöhinnaksi valmistaja ilmoittaa 79,99 dollaria nettikaupasta ostettuna. Lisäksi tarvitaan kiinnikekotelo johon objektiivi asennetaan, jonka hinta Pixel 3 XL -puhelimelle on 29,99 dollaria. Joillekin puhelinmalleille on tarjolla myös lisäakun ja kamerakiinnikkeen yhdistäviä koteloita. Hintaa näillä tosin on sitten jo lähes yhtä paljon kuin itse linssilläkin.

Muropaketin uusimmat