Vahvistus huhuihin: Galaxy Note 7:n iirisskanneri esittäytyy toiminnassa vuotokuvissa

14.07.2016 09:37 | Juha Kokkonen

note7-iris-scanner-140716

OnLeaks-tiliä Twitterissä ylläpitävä Steve Hemmerstoffer on julkaissut NoWhereElse-sivustollaan pari Aasiasta peräisin olevaa kuvaa, jotka esittelevät tulevan Samsung Galaxy Note 7 -puhelimen iiristunnistinta toiminnassa. Iirisskannerista on liikkunut vahvoja huhuja, mutta tämä on ensimmäinen kerta kun siitä nähdään konkreettisia todisteita.

Note 7:n iiristunnistin on sijoitettu näytön yläpuolelle ja Lumia 950 -sarjan mallien tapaan sitä on avustamassa kuulokkeen vasemmalla puolella majaileva infrapunavalo. Kuvissa on nähtävissä lukitusnäkymä iiristunnistuksen ollessa käytössä, jolloin näytön yläosassa on ilmeisesti katseen kohdistamiseen tarkoitetut ympyrät. Näkymän alaosassa puhelin tarjoaa samanaikaisesti lukituksen avaamista vaihtoehtoisella tavalla.

Toisessa kuvassa on nähtävissä opetusnäkymä, jossa käyttäjää neuvotaan pitämään puhelinta noin 25-35 cm päässä kasvoista ja katsomaan edellä mainittuihin ympyröihin puhelimen ruudulla.

Microsoftin Lumia 950- ja 950 XL -mallit ovat ensimmäiset Suomen markkinoilla myyntiin tulleet iiristunnistuksella varustetut älypuhelimet ja totesimme taannoin ominaisuudessa olevan potentiaalia, mutta sen kaipaavan käytännön tasolla vielä hieman viilaamista. Onkin mielenkiintoista nähdä kuinka luotettavasti ja sujuvasti Samsung on saanut oman toteutuksensa toimimaan.