UUSIMMAT

Vaikka langaton AirPower-lataustelakka myöhästyy, haluaa Apple eroon kaikista puhelimien liitännöistä ja painikkeista

30.06.2018 19:05 | Muropaketin toimitus

iPhone X:ää suunnitellessaan Apple tavoitteli jo puhelinta, jossa ei olisi edes latausliitäntää. Ratkaisusta kuitenkin luovuttiin, kun langaton latausteknologia ei ollut vielä tarpeeksi nopeaa, ja lataustelakka olisi tehnyt noin tuhannen euron hintaisesta puhelimesta entistä kalliimman.

Tavoite on kuitenkin Bloombergin mukaan yhä osana yhtiön strategiaa. Syynä lienee se, että langattomat lisälaitteet ja panostus langattomiin toimintoihin ovat jo pitkään olleet osa Applen brändiä.

Tällä hetkellä siirtyminen täyteen langattomuuteen sakkaa kuitenkin langattoman latauksen osalta. Applen oma AirPower-lataustelakka on myöhästynyt pian vuosi sitten tehdyn julkistuksen jälkeen, ja suunnittelussa on edelleen haasteita. Vaikeinta on saada kolmelle eri laitteelle (iPhone, Air Pod -kuulokkeet ja Apple Watch) suunnitellut latauspinnat toimimaan turvallisesti yhdessä telakassa.

Siirtymä ei ole tapahtumassa aivan heti muutenkaan, sillä  Apple on Digitimesin tietojen mukaan tuomassa ensi vuoden puhelimiinsa USB-C-tuen.

Muropaketin uusimmat