UUSIMMAT

Valmistaja vahvisti tulevassa OnePlus 10 -puhelimessa käytetyn järjestelmäpiirin – Valintaa ei voi pitää suurena yllätyksenä

06.12.2021 12:25 | Muropaketin toimitus

OnePlussan puolesta on nyt vahvistettu, että OnePlus 10 -puhelimessa käytetään Snapdragon 8 Gen 1 -mobiilialustaa.

Qualcommin julkaistua uusimman huippualustansa, Snapdragon 8 Gen 1:n, on tietoja sitä hyödyntävistä malleista alkanut tippua. Useimmat mallit ovat hyvinkin odotettuja, kuten myös tuleva OnePlus 10. Sen julkaisu ei tosin ole vielä käsillä, vaan sen odotetaan tapahtuvan vasta keväällä.

Virallista OnePlus-malliakaan ei tarkkaan ottaen ole vielä julkisuuteen vahvistettu, vaan valmistaja on kertonut vain uutta huippupiiriä käytettävän seuraavan sukupolven puhelimessa. Nimeämiskäytäntöön tuskin on kuitenkaan luvassa vastaavaa muutosta mitä Qualcomm järjestelmäpiirin kanssa nähtiin, vaan tulossa on OnePlus 10 -mallisto. Se jää toki vielä arvoitukseksi käytetäänkö Snapdragon 8 Gen 1 -alustaa esimerkiksi vain 10 Pro -mallissa. Toistaiseksi mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, etteikö myös perusmallissa käytettäisi samaa järjestelmäpiiriä.

Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri tulee tarjoamaan nopeiden 5G-yhteyksien lisäksi esimerkiksi aiempaa kehittyneemmät tekoäly- ja kuvankäsittelyominaisuudet. Ei siis ihme, että monet valmistajat ovat jo ilmoittaneet käyttäväänsä sitä tulevissa huippumalleissaan. Esimerkkejä näistä ovat esimerkiksi Xiaomi 12-mallistollaan ja Motorola Moto Edge X30 -mallillaan.