Uusimmat

Vanhemmat iPhonet saattavat hidastua uuden iOS 9 -päivityksen jälkeen

24.09.2015 21:42 Pekko Lainiala

Applen iOS-käyttöjärjestelmän tuorein versio on otettu todella hyvin vastaan omenakansan keskuudessa, sillä jo muutama päivä sitten yhtiö ilmoitti, että yli puolet päivitykseen oikeutetuista laitteista oli päivitetty uusimpaan versioon. Apple on tunnetusti ottanut huomioon myös vanhempien mallien omistajat ja näin on myös iOS 9:n tapauksessa, sillä jopa vuonna 2011 julkaistu iPhone 4s voidaan päivittää käyttämään iOS 9:ää.

Nyt kuitenkin Youtubeen on ilmaantunut iAppleBytes-käyttäjän toimesta videoita, jotka vertailevat iOS 9:n nopeutta verrattuna vanhempaan käyttöjärjestelmään. Mukaan ovat päässeet iPhone 4s, iPhone 5 sekä iPhone 5s. Selkeimmin iOS 9:n aiheuttama hidastelu on nähtävissä yllä olevalla iPhone 4s -videolla, mutta pientä hidastumista on havaittavissa myös hieman uudempien mallien kohdalla.

Vanhojen mallien ja uusien käyttöjärjestelmien tuottama yhtälö ei ole millään tapaa yllättävä, ja esimerkiksi Android-leirissä on nähty samanlaisia kokemuksia vanhempien puhelimien kohdalla. Käyttöjärjestelmäpäivitystä harkitsevan käyttäjän kuitenkin kannattanee punnita tarkkaan ovatko videolla nähtävät pienet hidastumiset merkittäviä ongelmia, kun taas toisessa vaakakupissa painavat uudistukset ja paremmaksi kehuttu akkukesto.

9To5Mac.com, Will iOS 9 slow down my iPhone 4s or iPhone 5/5s? Perhaps a little (Video)