Uusimmat

Vaurioiden välttämiseksi älypuhelinta ei kannata puhdistaa ihan miten tahansa

26.05.2019 19:45 Muropaketin toimitus

Puhelinta voi ajoittain olla tarpeen puhdistella, mutta senkin voi tehdä huonommalla tai paremmalla menestyksellä. Alla lista, miten kännykkää tai tablettia ei kannata käsitellä.

Cnet on ansiokkaasti koostanut tapoja, joilla puhelimen puhdistaminen voi tuottaa aivan jotain muuta kuin toivotun lopputuloksen:

  1. Talouspaperi voi naarmuttaa puhelinta, joten sitä ei kannata käyttää. Ei suositeltavaa myöskään silmälasien puhdistamiseen.
  2. Ikkunanpuhdistusainetta ei niin ikään kannata käyttää. Uudemmissa älypuhelimessa on suojaava kalvo, joka voi kulua vahvan puhdistusaineen käytön vuoksi. Tämä puolestaan tarkoittaa enemmän naarmuja.
  3. Meikinpoistoaineissa on kemikaaleja, jotka voivat vaurioittaa näyttöä.
  4. Alkoholi voi niin ikään kuluttaa puhelimen näyttöä suojaavaa kalvoa. Jos käytät ”puhelimelle turvallista” puhdistusainetta, kannattaa tarkistaa, ettei siinä ole alkoholia. Desinfioivat pyyhkeet sisältävät niin ikään alkoholia.
  5. Paineilma voi aiheuttaa vaurioita – etenkin mikrofonille.
  6. Laimennetun etikan käyttöä on suositeltu joissain yhteyksissä älypuhelimen puhdistamiseen. Etikkakin on kuitenkin haitallista suojaavalle kalvolle.
  7. Käytännössä mitään puhdistusaineita ei kannattaisi käyttää. Tämä on muun muassa Applen suositus.

Suositeltava puhdistustapa onkin käyttää niukasti vedellä kostutettua, nukkaamatonta ja pehmeää liinaa.