Vesijäähdytys älytyynyyn on ehkä päivän älyttömin keksintö

16.09.2017 14:50 | Muropaketin toimitus

Hyvät yöunet ovat elintärkeitä ihmisen hyvinvoinnille. Tällä faktalla yrittää ratsastaa suosioon teknologia-alan startup Moona.

Moonan älytyyny hakee rahoitusta Kickstarter-palvelussa. Yksinkertaistettuna kyseessä on moderni versio kuumavesipullosta. ”Pullo” ja sen ympäröivä viskoelastinen pehmuste asennetaan nykyisen tyynyn päälle, lisäksi yöpöydälle asennetaan vettä kierrättävä pumppu, joka kytkeytyy päätä jäähdyttävään osaan paksulla letkulla.

Ennen ensimmäistä käyttökertaa laitteen omistaja täyttää mobiilisovelluksella untaan koskevan kyselyn, ja ensimmäisen kymmenen yön aikana älytyyny tutkii unta ja muokkaa käytöstään sen mukaan. Tyynyn sovellus myös pitää kirjaa ja raportoi nukkujan liikkeistä sekä makuuhuoneen valoisuudesta ja ilmankosteudesta yön aikana. Herätyskello-ominaisuus puolestaan herättää aamulla tyynyn lämpötilaa radikaalisti muuttamalla – joko lämpimään tai kylmään suuntaan. Valmistajan pilvipalvelun kautta laitteen käytöstä optimoidaan koko ajan vastaamaan paremmin käyttäjäkunnan tarpeita. Valmistaja lupaa, että Moonan avulla uneen pääsee nopeammin, ja uni on syvempää kuin perinteisellä tyynyllä.

Valmistaja on jo onnistunut keräämään tavoittelemansa 50 000 dollarin potin, joten projektin pitäisi toteutua. Halvimmillaan mukaan pääsee – mikäli pään vesijäähdytys todellakin kiehtoo – 249 dollarilla (plus Suomeen toimitettuna postikulut ja tullimaksut). Tuotteen lopulliseksi hinnaksi valmistaja ilmoittaa peräti 399 dollaria.

 

Muropaketin uusimmat