Video esittelee tulevan iPhonen kuulokeadapteria

29.07.2016 11:49 | Pekko Lainiala

iPhone-kuulokeadapteri

Jo viime vuoden loppupuolesta saakka huhut ovat kertoneet, että Apple on aikeissa hylätä 3,5 millimetrin kuulokeliitännän seuraavan iPhonen julkistuksen yhteydessä. Itse liitännän hylkäämistä voidaan pitää jo melko varmana asiana, mutta laitteen lisävarusteista on aiemmin nähty kuvia, joissa kuulokkeet olisivat Lightning-liitäntäisiä ilman erillistä adapteria.

Nyt Vietnamista peräisin oleva videomateriaali esittelee adapteria, jonka avustuksella tulevan iPhonen Lightning-liitin saataisiin muunnettua sopivaksi normaaleille 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää käyttäville kuulokkeille. Videon kuvannut henkilö kertoo, että adapteri vaatisi toimiakseen iOS 10:n ja liitettäessä nykyisiin malleihin laite ymmärtäisi priorisoida äänen liitettyyn adapteriin normaalin liitännän sijasta.

Vuotokuvien ja -videoiden sisältö aiheuttaa ymmärrettävästi kysymyksen siitä, että aikooko Apple sisällyttää tulevan laitteen myyntipakkaukseen kuulokkeet, joita voidaan käyttää ilman adapteria vai perinteiset kuulokkeet ja videolla esiintyvän adapterin. Oletettavasti toinen vaihtoehdoista tulee olemaan erikseen myytävä lisälaite tai vaihtoehtoisesti jompi kumpi huhutuista lisälaitteista on väärennös.

Videosta raportoi muun muassa 9To5Mac.

Muropaketin uusimmat