Uusimmat

Viime vuosineljänneksen iPhone-ostajista 30 prosenttia entisiä Android-käyttäjiä

28.10.2015 11:01 Pekko Lainiala

Applen toimitusjohtaja Tim Cook on eilen avannut yhtiön edellisen vuosineljänneksen saavutuksia, ja mielenkiintoisena poimintana 30% ostajista kuului aiemmin Android-leiriin. Uusien iPhone 6s-mallien ennätykselliset myyntiluvut lukeutuvat viime neljännekseen.

Yhtiö on seurannut kolmen vuoden ajan Android-siirtyjien määrää ja luku on tällä hetkellä korkeampi kuin koskaan aikaisemmin tarkastellulla ajanjaksolla. Toisaalta samalla vain kolmasosa iPhone-käyttäjistä on siirtynyt uusimpaan 6s-malliin, joten luvuista on vaikea vetää suoria johtopäätöksiä.

Yksinkertaisin selitys voisi olla se, että vanhemmat iPhonet riittävät suurimmalle osalle nykyisistä käyttäjistä ja iPhone 6s:ään päivitys ei tunnu tärkeältä, kun taas Android-leiristä on vaihdettu kokeilemaan 3D Touch -ominaisuutta, joka löytyy ainoastaan tuoreimmasta mallista. Keskustelupalstoja selaamalla tulee myös selväksi, että Android-käyttäjät alkavat olla melko kypsiä vaihteleviin päivitystahteihin. Yhtiö itse uskoo, että Android-vaihtajien määrän kasvu selittyy tämän vuoden mallien suuremmalla näyttökoolla, jonka ansiosta kookkaampien Android-laitteiden käyttäjien on luontevampaa siirtyä iPhoneen.

MacRumours, 30% of iPhone Buyers in Q4 2015 Switched From an Android Smartphone