Uusimmat

Vringo – videosoittoääni vastaanottajan puhelimeen

02.02.2007 19:42 Juha Kokkonen

Matkapuhelimien soittoäänten uusin tuulahdus tulee Israelin suunnalta, firmalta nimeltä Vringo. Tähän asti kännykät ovat ilmoittaneet saapuvasta puhelusta parhaimmillaan mp3-muotoisen musiikkikappaleen ja pienen näytöllä rullaavan animaation voimin, mutta Demo 2007 -tapahtumassa Palm Desertissä esitelty Vringo on täysin uudenlainen videosoittoäänikonsepti.

Käytännössä Vringo toimii seuraavanlaisesti: Käyttäjä asentaa puhelimeensa Vringo-asiakasohjelman ja lisää haluamansa henkilöt kaverilistalle. Tämän jälkeen käyttäjä voi valita videon jokaiselle kaverilistan henkilölle, ja kyseinen video näkyy soittaessa puhelun vastaanottajalla. Luonnollisesti myös vastaanottajalla on oltava Vringo-ohjelma asennettuna ja soittajan on oltava hyväksyttynä vastaanottajan kaverilistalla.

Palvelun käyttö on vielä toistaiseksi ilmaista, mutta operaattorista riippuen videosoittoäänien lähettämisestä saattaa koitua käyttäjälle datasiirtomaksuja. Myös itse soittoäänivideot ovat maksullisia, mutta kunhan ne on ladattu puhelimelle, on käyttö ilmaista.

Mobilemag.com, Enter Vringo: the Video Ringtone

Vringo-kotisivut