Uusimmat

VR:n junamatkustajille paljastui iloisia uutisia – junien nettiyhteyden luvataan paranevan huomattavasti

21.11.2022 15:45 Muropaketin toimitus

VR:n kaukojunista löytyy jo entuudestaan avoin WiFi-verkko, mutta kaikki junilla matkustaneet ovat varmasti huomanneet, ettei se toimi aina kovin optimaalisesti. Nyt tilanteeseen luvataan parannusta.

VR kertoi jo keväällä 2021 mittavasta investoinnista kaukoliikenteen junien verkkoyhteyksien kehittämiseen. Pandemian aiheuttama maailmanlaajuinen komponenttipula viivästytti uuden verkkoteknologian toimituksia, mutta nyt muutostyöt on päästy aloittamaan.

Ensimmäisiä uudella verkkoyhteydellä varustettuja junia voi havaita jo alkuvuodesta 2023, ja uusi teknologia saadaan viimeisiinkin juniin kesällä 2024. Uusi teknologia tulee parantamaan asiakkaan verkkoyhteyttä keskimäärin viisinkertaisesti nopeammaksi, mutta jatkopanostuksia tarvitaan teleoperaattoreiden mobiiliverkkoon radanvarsialueilla.

Juniin asennettavan verkkoteknologian myötä hyvän verkkoyhteyden edellytykset täyttyvät junan sisällä. Toimiva yhteys edellyttää kuitenkin panostusta myös teleoperaattoreiden tarjoamaan mobiiliverkkoon, ja VR kertoo käyvänsä aktiivista keskustelua teleoperaattoreiden ja viranomaisten kanssa, jotta ratojen läheisyyteen saataisiin tiheämmin mastoja ja tukiasemia.

Muropaketin uusimmat