Vuodot paljastivat: Google Pixel 2 -puhelimessa on Android 8.0.1

16.08.2017 13:38 | Muropaketin toimitus

Googlen uusia Pixel-puhelimia odotetaan julkistettavaksi aivan näillä näppäimillä. Ei siis ole yllätys, että Pixel 2 on jo piipahtanut Yhdysvaltain telehallinnon tarkistettavana.

Dokumenteista selviää GSMarenan mukaan, että puhelimen on valmistanut ennakkohuhujen mukaisesti HTC. Pixel XL2 -version uskotaan puolestaan syntyvän LG:n liukuhihnoilla. Merkittävin erikoisuus puhelimessa on sen kosketuksia aistiva reunus, jollainen nähtiin jo HTC U11 -puhelimessa. Pixelissä toiminnon nimeksi on annettu Active Edge. Oletuksena puhelimen puristaminen kädessä avaa Google Assistantin, mutta toimintoa voi säätää asetuksista.

Puhelimen käyttöjärjestelmän on kuvakaappausten perusteella Android 8.0.1 elokuun 5. päivän turvallisuuspäivityksillä. Viimeisin kehittäjien ennakkoversio uudesta Androidista on vasta 8.0.0. GSMarena spekuloi, että kenties 8.0.1 on käytössä ainoastaan Pixel-puhelimissa. Viimeinen GSMarenan kuvista selviävä asia on laitteen tallennustila, jota ainakin testeissä piipahtaneessa yksilössä on 64 gigatavua.