Uusimmat

Vuotaneiden tietojen pohjalta tehdyt renderöinnit hahmottavat Googlen huhuttujen älykellojen ulkonäköä

12.07.2016 14:43 Juha Kokkonen

google-watches-render-120716

Uutisoimme viime viikolla sisäpiirilähteisiin perustuneesta Android Policen julkaisemasta huhusta, jonka mukaan Google suunnittelisi parhaillaan kahta omaa Android Wear -kellomallia. Nyt samainen sivusto on julkaissut renderöidyn kuvan, jonka kerrotaan esittävän vuodettujen tietojen pohjalta tehtyä mallinnosta Angelfish- ja Swordfish-koodinimellisistä Google-kelloista. Sivusto painottaa että kyseessä ei ole tulkinta, vaan lähteen suojelemiseksi tehty uudelleenmallinnos ”ensikäden materiaalista”, johon mallintajalla on ollut pääsy.

Android Police kertoo uskovansa lähteenä käytettyjen materiaalien aitouteen sekä materiaalien lähteen luotettavuuteen. Sivusto kuitenkin korostaa, että lähdemateriaali oli kehitysvaiheessa olevista laitteista, joten mahdolliset markkinoille myöhemmin saapuvat laitteet saattavat näyttää enemmän tai vähemmän erilaisilta. Kuvissa vasemmanpuolimmainen on Angelfish, joka on kaksikosta monipuolisempi ja toimii myös itsenäisesti LTE-yhteyden avulla. Oikeanpuolimainen on puolestaan Swordfish, joka on ominaisuuksiltaan ”kevyempi” ja tukee Googlen Mode-rannekkeita.

Googlen kellojen julkaisusta tai mallinimistä ei ole toistaiseksi mitään tarkempaa tietoa. Looginen ajankohta voisi kuitenkin olla loppuvuodesta Android Wear 2.0:n lanseerauksen jälkeen.