Uusimmat

Vuotokuvat esittelevät kahta uutta BlackBerry-puhelinta

27.04.2016 23:22 Pekko Lainiala

BlackBerry-hamburg-ja-rome-001-27042016

Suuremmassa mittakaavassa jossain määrin jo unohdetuksi luokiteltava puhelinvalmistaja BlackBerry julkaisi viime vuoden loppupuoliskolla Android-pohjaisen Priv-puhelimen, joka poikkesi vuoden 2015 valtavirrasta esiin liu’utettavalla fyysisellä QWERTY-näppäimistöllä.

Nyt GsmArena kertoo vuotokuvista, joissa oletetaan esiintyvän kaksi Android-käyttöjärjestelmään perustuvaa puhelinta, joiden koodinimet ovat Hamburg ja Rome. Molemmista laitteista on saatavilla vain informaatioarvoltaan melko heikkoja kuvia, eikä myöskään järjestelmätiedoista ole tarkkaa tietoa.

BlackBerry-hamburg-001-27042016

Yllä olevassa kuvassa esiintyy Hamburg, joka on kooltaan 146 x 78 millimetrin kokoinen metallisen oloinen puhelin, jonka etupuolen alalaidalle on sijoitettu ilmeisesti eteenpäin suunnattu kaiutin/kaiuttimet. Fyysistä QWERTY-näppäimistöä ei tästä mallista nähtävästi löytyisi, ellei sitä liu’uteta esiin puhelimen takaa. Puhelimen julkistuksen huhutaan tapahtuvan vuoden toisella puoliskolla noin 400 dollarin hintalapun kera, joten suorituskyvyltään laite lienee keskitasoa.

BlackBerry-rome-001-27042016

Toisena vuotovuorossa on Rome, joka on hyvin samanhenkinen Hamburg-puhelimen kanssa, mutta kuvan alalaidasta näyttäisi pilkottavan fyysinen QWERTY-näppäimistö. Näppäimistö ei kuvan perusteella vaikuta olevan slider-tyyppinen, mutta toki lehdistökuvat usein poikkeavat hieman lopullisesta tuotteesta, joten myös liukutoiminto voisi olla mahdollinen. Romen osalta huhut eivät puhu hinnasta eivätkä vielä edes julkaisuajankohdasta.

Pekko Lainiala

Muropaketin uusimmat