UUSIMMAT

Windows 10 -esiversio puhelimille päivittyi

22.04.2015 10:23 | Pekko Lainiala | 8

Muutamien Lumia-puhelimien omistajat ovat päässeet testaamaan kesällä julkaistavaa Windows 10 -käyttöjärjestelmää jo pidemmähkön aikaa, mutta äskettäin julkaistun päivityksen myötä mukaan listalle pääsi myös suurempi joukko puhelimia.

Nyt Microsoft kertoo Blogging Windows -blogissaan, että esiversion uusi päivitys on ladattavissa. Build 10052 korjaa muutamia käyttäjiä vaivanneita asioita. Lentotila voidaan nyt asettaa päälle, datayhteydet voidaan ottaa pois päältä, MMS-asetukset hukkaava bugi on korjattu, näppäimistöjä voi lisätä aikaisempaa useammille kielille ja kamera-applikaation toimintaa on parannettu muun muassa Lumia 1020:ssa.

Lisäksi blogipostauksessa kerrotaan, että aikaisemman päivityksen ”brickaamat” Lumia 520 -puhelimet ovat nyt korjattavissa tuoreimmalla Windows Phone Reset Toolilla ja kyseisiin puhelimiin jaellaan taas päivitystä normaaliin tapaan.

Blogging Windows, Windows 10 Technical Preview Build 10052 now available for phones

Keskustelu

Ei voi muuta sanoa kun että windows phone 10:sta on tulossa huonompi kuin 8.1. Ja miten siellä voidaan ohjelmoida niin huonosti, ettei yksinkertaista sim-koodin syöttöä saada toimimaan tai sähköpostien automaattista hakua. Kaikki hyvät 8.1 ominaisuudet poistetaan ja tilalle tuodaan Andoid kopiot heikommassa muodossa.
Keskeneräinen on, mutta jos teon taso on samaa kuin nykyään ei ennen loppuvuotta ole julkaisukelpoinen.

fujiitsu

Ei voi muuta sanoa kun että windows phone 10:sta on tulossa huonompi kuin 8.1. Ja miten siellä voidaan ohjelmoida niin huonosti, ettei yksinkertaista sim-koodin syöttöä saada toimimaan tai sähköpostien automaattista hakua. Kaikki hyvät 8.1 ominaisuudet poistetaan ja tilalle tuodaan Andoid kopiot heikommassa muodossa.
Keskeneräinen on, mutta jos teon taso on samaa kuin nykyään ei ennen loppuvuotta ole julkaisukelpoinen.

Eipä ole järkeä täysin keskeneräisen kehittäjäversion perusteella kovinkaan painavia johtopäätöksiä vielä tehdä. Kannattaa suosiolla jäädä odottelemaan sitä lopullista versiota, jos ei pysty hyväksymään sitä faktaa, että alpha/beetaversiossa on vielä runsaasti puutteita.

Kyllä oli virhe kokeilla tätä, miten sais helpoiten 8.1. takas?
e. jaa jollain kuraohjelmalla

Juha Kokkonen

Eipä ole järkeä täysii toimi n keskeneräisen kehittäjäversion perusteella kovinkaan painavia johtopäätöksiä vielä tehdä. Kannattaa suosiolla jäädä odottelemaan sitä lopullista versiota, jos ei pysty hyväksymään sitä faktaa, että alpha/beetaversiossa on vielä runsaasti puutteita.

En odota kovin suuria mullistuksia kun neljän numeron syötön toiminnan saaminen toimivaksi näyttää vaikealta. Koodi kyllä menee, mutta näyttöön ei tule syötön aikana mitään syötön merkkiä, paitsi 4 merkin jälkeen hyväksyntä teksti syttyy.

Microsoftilla on aiempaakin näyttöä miten hyvin toimiva juttu muutetaan sotkuksi. Kuten windows 7 -> 8.
Kyllä uusi sähköpostisysteemi on paska, katsoo sitä suunnalta miltä tahansa. Ihan toimintaperiaatteen vuoksi. Samoin kalenteri on uusittu typeräksi, vaikka entisessä oli hyvä selkeä toimintatapa.
Nämä on tietenki mieltymys kysymyksiä.

Itse vaihdoin Microsoftin puhelimeen nimenomaan sen takia että kätevä kun eri sähköpostit on eri painikkeen takana. Nyt kaikki on skrollattavan valikon takana, itse en siitä pidä.

Kyse on toimintatavan eroista ei toimintavirheistä.
Kyllä itsellä on puhelin ollut ihan päivittäisessä käytössä, suurin ongelma on kun sähköposti ei ilmoita posteista, muuten hommat toimii. Selain ei toimi kunnolla, mutta en jaksa puhelimella lukea kuin uutisia, jotka voi tehdä omilla lehtien sovelluksilla.

Kaikkein parhain tilanne olisi että käyttäjä voisi asentaa joko vanhan sähköpostisysteemin tai uuden sama kalenterin kanssa.

Mikä sinunmielestä uudessä järjestelmässä on hyvää?

Korjausehdotusta sinne microsoftin suuntaan. Moni asia on tietysti ihan puhtaasti mielipide kysymys. Käyttöliittymä ja sovellusten toiminta esimerkiksi. Itselläni on ollut nyt puolitoista viikkoa Lumia 625:ssä wp10 ja tämä on toiminut jopa yllättävän hyvin. Spartan on ainut joka ei suostu toimimaan. Posteista kyllä ilmoittaa, mutta ilmoituskeskuksesta kun aukaisee niin hyppä kalenteriin. Jotain muitakin pikku bugeja tietysti on, mutta järjestelmä valmistuu ehkä vasta jouluksi, joten korjauksia tulee varmasti moneen asiaan. Tämähä on nyt aikaisin preview mitä on jaossa ollut ikinä wp puolella. Kamera appi on muuten lähisukua Lumia kameralle, ja aukeaa nopeammin kuin Lumia 920 lumia kamera.

Miten kympissä on sähköpostihommeleita muutettu?

Täällä on jotain muista muutoksista ja miksi niitä tehtiin (WP:n nerokkaat ideat olivat Microsoftin mielestä liian hankala Android/iOS käyttäjien ymmärtää).
http://www.pcworld.com/article/2910…ds-windows-10s-big-controversial-changes.html

Tuli päivitettyä ja tosiaan monessa on menty huonompaan suuntaan. Itselläni ei onneksi ole pin-koodia.
Pahimpia:
– Kaikki sähköpostit Outlook Mail -appissa, eikä pysty yhtä laatikkoa laittamaan pikakäynnistykseen. Sähköposti-ilmoituksista avautuu kalenteri tai joskus eri sähköpostilaatikko kuin missä on se uusi viesti mitä ilmoitus koskee. Kalenteri on aivan kamala, ja noin ylipäänsä uusi Outlook vaikuttaa siltä että miellyttävämmän grafiikan ehdoilla on karsittu niinkin perusominaisuuksia kuin viesti valitseminen ja poistaminen. Lukemaan kyllä pystyy. Tai ehkä lukutilassa löytyy myös se roskakorinappi, enpäs testannut.
– HERE-sovellukset eivät enää käynnisty.
– Herätyskellossa sai edellisessä WP10-versiossa valittua oman soittoäänen, nyt kaatuu jos yrittää moista.
– Volume-napin painamisen jälkeen äänivalikon avaaminen yläreunassa olevaa nuolta näpäyttämällä on yhtäkkiä äärimmäisen hankalaa, ihan kuin kosketusta ei tunnistaisi tai se tulkittaisiin väärään kohtaan.
– Akunkesto edelleen puolet siitä mitä 8.1:llä oli.

Puhelimena Lumia 630.

Pakko tänään palauttaa WP 8.1 koska matkalle lähtö on ihan syvältä nykyisellä akunkestolla ja ilman HERE-sovelluksia.

2-viikkoa lumia 625 ja kokemukset ovat positiivisia.

+ pikasiirtymisien lisääntyminen ilmoitus näytöllä (12kpl, ennen oli 4kpl) joista tosin vain 4 pystyy itse vaihtamaan…)
+ Herätyskellon ulkoasu paljon parempi, ja lisäominaisuudet mm. sekuntti kello.
+ Viestit kansion ulkoasu uudistunut
+ Puhelut kansio samoin uudistunut ja monipuolistunut
+ Sähköpostin ulkoasu parempi

– Sähköpostit ei päivity
– Sähköposti on "yhteinen" ei erikseen jos monta sähköpostia.
– Datayhteys ei toimi, tai ei löydä 3G. Verkkovierailu tilassa toimii normaalisti.
– Puhelin lataa sovelluksia välillä todella pitkään/palaa aloitusruutuun ( jää taustalle päälle)

Kyllähän näitä löytäis vaikka kuinka paljon jos jaksaisi vain kaikki luetella… Itselläni ollut kaikki edeltävät käyttöjärjestelmät ja kyllä minun mielestäni microsoft on mennyt todella paljon eteenpäin. Joka isoinman päivityksen mukana on tullut jotain sellaista mitä on tarvinnut/halunnut/etsinyt. Joten jään ainakin itse innolla odottamaan taas uutta patch :) (minulla lumia 625 joka päivä mukana aamusta iltaan!)

Muropaketin uusimmat