Uusimmat

Windows 10 Mobile saa oman Anniversary -päivityksenä 2. elokuuta, mikä kaikki muuttuu?

30.06.2016 20:14 Petrus Laine

Windows 10 Anniversary julkaisupäivä

Microsoft tuo Windows 10 Anniversary -päivityksen sekä työpöydälle että Mobile-versiolle 2. elokuuta. NPU on listannut merkittävimmät tiedossa olevat muutokset, mitä päivitys tuo mukanaan.

Käyttöliittymää uudistetaan päivityksessä suhteellisen maltillisesti. Live-ruutujen koon vaihtaminen on jatkossa animoitu, asetuksiin on lisätty jokaiselle toiminnolle omat ikoninsa, jotka voidaan liittää myös osaksi Käynnistä-ruutua eli työpötää. Samaan syssyyn joitain asetuksia on sijoitettu eri paikkaan, ja tiliasetuksiin lisätään erillinen käyttäjän omat tiedot kokoava sivu. Lukitusruudussa paluu-näppäin muuttuu päivityksen myötä kamera-näppäimeksi, ja mediakontrollit integroidaan paremmin osaksi lukitusruutua.

Microsoft Edge -selain tulee saamaan tuen pyyhkäisyeleille, ja muiden ohjelmien välilehtien toimintaa parannetaan: jatkossa, kun jokin muu ohjelma avaa Edgessä uuden välilehden, paluu-näppäin ei vain palaa takaisin siihen ohjelmaan, vaan myös sulkee kyseisen välilehden automaattisesti.

Poistuvia ominaisuuksia ovat puolestaan muun muassa Skypen integrointimahdollisuus osaksi Messaging-ohjelmaa, kontaktien kanssa WiFi-verkkoja jakava Wi-Fi Sense, Kid’s Corner ja FM Radio. Lisäksi Insider-koontiversioissa mukana ollut Messaging Anywhere jätetään pois Anniversary-päivityksestä, kuten uutisoimme aiemmin.

Yllä olevat ovat vain pintaraapaisu kaikkiin uusiin ominaisuuksiin ja muutoksiin Windows 10 Anniversary -päivityksessä. Muropaketin toimitus suosittelee lukemaan esimerkiksi NPU:n täyden listauksen, sekä seuraamaan Muropaketin ja muiden sivustojen uutisointia aiheesta lähempänä käyttöjärjestelmäpäivityksen julkaisua.