UUSIMMAT

Windows 10 Mobilen HERE-kartat lakkaavat toimimasta

15.03.2016 17:32 | Pekko Lainiala

Here Maps

Windows-puhelimien heikkoutena on jo pitkään pidetty rajallista sovellusvalikoimaa, jonka erityispiirteenä on ollut sovellusten hidas päivitysväli tai osassa tapauksia jopa täysi hylkääminen. Nyt The Verge kertoo uudesta kolauksesta sovellusrintamalla.

Nokian kehittämiä HERE-karttoja on pidetty yhtenä Windows-puhelimien valttikorteista ja ne ovat olleet käytettävissä myös tuoreessa Windows 10 Mobilessa. Nyt kuitenkin on ilmoitettu, että sovellus poistuu Windows 10 -kaupasta 29.3.2016 alkaen. Windows 10 Mobile -sovellus on tehty käyttäen jonkinlaista kiertotietä, joka lakkaa toimimasta 30.6.2016. Näin ollen yhtiö on nähnyt paremmaksi vaihtoehdoksi kuopata koko sovelluksen, ja jättää tekemättä tarvittavat korjaukset HERE-karttojen toiminnan mahdollistamiseksi.

The Verge kertoo, että jatkossa sovellusta tuetaan ainoastaan Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmää käyttävien laitteiden osalta, ja niiden kohdalla luvassa on vain kriittisimmät bugipäivitykset.

HEREn virallisessa blogissa aihe on kuumentanut monien fanien tunteet ja monet käyttäjät täysin oikeutetusti ihmettelevät, että miksei karttasovellusta voida portata suoraan iOS-sovelluksesta kun sellainen mahdollisuus on luotu.

Muropaketin uusimmat