Uusimmat

Windows Phone 7.5 tuo opastavan navigoinnin ja Live Messengerin

10.05.2011 00:14 Juha Kokkonen

WP 7.5

Windows Phonen seuraavan suuren päivityksen odotetaan saapuvan syksyllä. Sen koodinimi on Mango ja sen huhutaan saavan lopulliseksi nimekseen Windows Phone 7.5. Aiemmin on jo tullut tietoon, että Mango tuo mukanaan uuden Explorer 9 -pohjaisen selaimen, moniajon kolmansien osapuolien sovelluksille sekä paremman anturituen.

Nyt viimeisimmän Windows Phone Developer Podcastin yhdeydessä on paljastunut lisää yksityiskohtia Mangon ominaisuuksista. Ehkäpä mielenkiintoisin uusi ominaisuus on opastava navigointi, jonka toteutuksessa Nokialla lienee näppinsä pelissä. Tekstiviestisovelluksessa tulee olemaan integroitu puhe tekstiksi -toiminto, jonka avulla viestin voi sanella puhelimeen koskematta.

Lisäksi Mango tuo uudet hakupalvelut, Bing Imagen, Bing Visionin ja Bing Audion. Vision on kameraa hyödyntävä hakutoiminto ja Audio puolestaan nimensä mukaisesti mikrofonia käyttävät hakupalvelu, jonka avulla voi tunnistaa esimerkiksi musiikkikappaleita. Bing Image on kuvahaku. People Hubista tulee Kiinalaisen ohjelmistokehittäjän mukaan löytymään Live Messenger -integrointi, jonka puuttumista ihmeteltiin jo viime syksynä.

Microsoft on ilmoittanut kertovansa lisää Windows Phone 7:n seuraavan suuren päivityksen sisällöstä tämän kuun 24. päivä pidettävässä kutsutilaisuudessa.

wpcentral, Turn-by-Turn directions, Voice to text, Bing Audio/Vision all coming to WP7 Mango

wpcentral, Windows Live Messenger, Bing Image Search also on Windows Phone 7.5

Muropaketin uusimmat