Xiaomi Mi 5:n esittelypäivä varmistui: 24. helmikuuta

27.01.2016 19:56 | Pekko Lainiala

xioamimi5_launch_270116

Kiinalaisvalmistaja Xiaomin tuleva lippulaivamalli Mi 5 on herättänyt jo pidemmähkön aikaa kiinnostusta mobiililaitteista kirjoittavilla sivustoilla. Laitteen ulkonäkö on jo käytännössä tiedossa, ja järjestelmätietojen osalta varmistetuksi tiedoksi on Xiaomin toimesta kerrottu Snapdragon 820 -järjestelmäpiirin käyttö puhelimessa. Muita laitteen huhuttuja ominaisuuksia ovat 5,2 tuuman näyttö QHD-resoluutiolla, 3600 mAh:n akku, 16 ja 8 megapikselin kamerat, 3 tai 4 gigatavun RAM-muisti sekä Android 6.0 -käyttöjärjestelmä Xioamin omalla käyttöliittymällä. Lisäksi laitteen etupuolelle sijoitetun sormenjälkitunnistimen on huhuttu olevan erittäin nopea.

Järjestelmätietojen ohella mielenkiintoinen seikka on hintataso, mutta mitään faktatietoa hinnasta ei toistaiseksi ole saatavilla. Huhuissa on pyöritelty kahta eri mallia, jotka sijoittuisivat 300-400 dollarin välimaastoon, mutta toisaalta korkeampikin hinta olisi perusteltavissa mikäli speksikattaus pitää paikkansa.

Nyt Xiaomin johtoportaaseen kuuluva Hugo Barra on julkaissut Twitterissä uutiskuvanakin esiintyvän kuvan, joka lupaa Mi 5:n tarjoavan kaikkea mitä kuvitella saattaa, ja vielä enemmän. Kuvan yhteydessä Barra kertoo esittelyn tapahtuvan 24. helmikuuta, mutta tapahtumapaikkaa ei mainita.

24. helmikuuta ei selvästikään ole sattumalta valittu päivä, sillä kyseinen päivä osuu päällekkäin Barcelonan MWC-messujen kanssa. Nähtäväksi jää, lähteekö Xiaomi MWC-messuille esittelemään uutuuttaan, vai suoritetaanko julkistus kotimaassa. Mi 5 esitellään siis lähes samanaikaisesti suomalaisille tutumpien valmistajien Snapdragon 820 -puhelimien kanssa, mutta tuttuun tapaan Xiaomin laitteita ei suomalaiskauppojen hyllyiltä löydy. Innokkaimmat Xiaomi-fanit voivat toki ostaa laitteensa vaihtoehtoisia kanavia pitkin; hyvää keskustelua aiheesta löytyy esimerkiksi MuroBBS:n viestiketjusta.

Twitter, Hugo Barra: Mi5 is almost here!