Uusimmat

Xiaomi vahvisti yhteistyön Ikean kanssa, luvassa IOT-tuotteita

28.11.2018 13:12 Muropaketin toimitus

Kiinalainen mobiilijätti Xiaomi on ilmoittanut yllättävästä yhteistyöstä toisenlaisen oman alansa jättiläisen kanssa. Kumppanuudesta Ikean kanssa on luvassa on Internet Of Things -tuotteita.

Aasialaisessa tekoäly- ja IOT-tapahtumassa puhunut Xiaomin Lei Jun vahvisti yritysten yhteistyön, josta on jo liikkunut huhuja julkisuudessa. Ensimmäisenä konkreettisena osoituksena yhteistyöstä Ikean älyvalot pääsevät osaksi Xiaomin IoT-alustaa jo tämän vuoden joulukuussa.

Myöhemmin luvassa on erilaisia ratkaisuja älykoteihin, sen konkreettisempia suunnitelmia Lei Jun ei tapahtumassa suostunut kertomaan, uutisoi GizmoChina.

Xiaomin tunnetuimmat tuotteet ovat sen älypuhelimet, mutta yritys on mukana useilla muilla liiketoiminnan alueilla. Sen oman joukkorahoituspalvelun kautta Xiaomi on hankkinut rahoitusta ja rahoittanut itse peräti 220 eri yritystä. Näistä sata on jollain tavalla älylaitteisiin liittyviä yrityksiä.

Tilastollisesti Xiaomi onkin älylaitteiden markkinointijohtaja, kuluttajatuotteista 1,7 prosenttia on varustettu Xiaomin älyominaisuuksilla, siinä missä Applen ja tai Amazonin osuudeksi jää 0,9 prosenttia.