Xiaomin maailmanvalloitus takkuilee rahanpuutteen takia

11.01.2017 20:58 | Muropaketin toimitus | 4

Kiinalainen Xiaomi oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa esillä CES-tapahtumassa. CES-vierailu on ensimmäisiä konkreettisia merkkejä siitä, että Kiinassa huippusuosittu valmistaja aikoo laajentaa toimintaansa myös länsimaihin, etenkin rahakkaille Yhdysvaltojen markkinoille.

Vaikka kiinalaisia puhelinvalmistajia on pitkään pidetty pelkkiä halpiksia valmistavina kopiopajoina, kiinalaistoimijoilta on nähty hiljattain laadukkaita premium-puhelimiakin. Erityisesti Xiaomin lähes olemattomilla reunoilla varustettu Mi Mix on herättänyt ihastusta. Hintaakin Mi Mixillä on suunnilleen saman verran kuin iPhone 7:lla.

Laadukkaista tuotteista huolimatta yrityksen viime vuoden tulos oli kuitenkin heikko, ja Xiaomin on epäilty tarvitsevan lisärahoitusta Amerikan valloitusta varten. Wall Street Journalin haastattelussa Xiaomin talousjohtaja Shou Zhi Chew kuitenkin kieltää tarpeet lisärahalle. Chewin mukaan Xiaomin taloustilanne on vakaa, mutta ei suostunut paljastamaan WSJ:lle tarkempia talouslukuja.

Vuonna 2014 Kiinan suosituimmaksi älypuhelinmerkiksi noussut Xiaomi joutui viime vuonna nöyrtymään Oppon, Vivon ja Huawein haukatessa entistä suuremmat palaset Kiinan markkinoista. Yhdeksi syyksi heikolle menestykselle on arveltu vain yhden myyntikanavan käyttöä. Tänä vuonna Xiaomi aikookin valjastaa käyttöönsä useita myyntikanavia ja laajentaa toimintaansa ulkomaille.

Vaikka Xiaomi tunnetaankin etenkin puhelimistaan, CESissä kansainvälistä huomiota herättivät Mi Mix -luksuspuhelimen lisäksi esimerkiksi edullinen superohut led-televisio, vain 14 dollaria maksanut älyvaaka ja suoraan pistorasiaan kytkettävä, hieman tulitikkuaskia kookkaampi Android-pohjainen äly-tv-laite.

Keskustelu

Mie kun luulin että nämä geneeristen kiinalaisten androidipuhelinten myynti takkua siksi koska niissä ei ole mitään mikä kiinnostaisi ketään.

Hmmm… suuri osa maailmalla myydyistä puhelimista on näitä geneerisi kiinapuhelimia. Huawey taisi juuri nousta Suomen myydyimmäksi merkiksi…

apinakapina

Mie kun luulin että nämä geneeristen kiinalaisten androidipuhelinten myynti takkua siksi koska niissä ei ole mitään mikä kiinnostaisi ketään.

Niin kauan kun kiinalaisfirmat pystyy tekemään teknisesti identtisiä luureja mitä Samsung tai Apple, mutta 1/2-2/3 jälleenmyyntihinnalla, ei ole odotettavissa kiinalaisten luurien marginalisoitumista, vaan pikemmin päinvastoin, ne kiinnostavat ihmisiä entistä enemmän.

Muutenkin, Apple ja Samsung ovat ihan samaa kiinatieriä laadultaan, kerran pudotat maahan näyttö edellä niin tulee 200e lasku ja 2 vuodessa sisäinen akku on siinä kunnossa, että puhelimella ei pahemmin tee mitään.

3 GB muistia, 32 GB tallennustilaa, dual sim, 4000 mAh akku snapdragon 625, lähes viikon toiminta-aika, metallirunko ja HD näyttö: 150 €
Ei paha diili.

Muropaketin uusimmat