Xiaomin uusi Pinecone-järjestelmäpiiri vauhdittaa Xiaomi Meriä

21.02.2017 16:16 | Muropaketin toimitus

Xiaomin omasta Pinecone-järjestelmäpiiristä on jo vuotanut huhuja julkisuuteen. Nyt kiinalaisyritys vahvisti Weibo-palveluun lähettämällään kuvalla huhut todeksi. Pinecone aiotaan julkistaa Pekingissä helmikuun 28. päivänä.

Järjestelmäpiirin speksejä ei vielä paljastettu, mutta huhujen mukaan sitä oltaisiin valmistamassa kahtena eri versiona. Heikompi V670 käyttäisi neljää pientä ja neljää suurta Cortex-A53-ydintä. Järeämpi V970 puolestaan pyörisi neljän Cortex-A53-ytimen ja neljän Cortex-A73-ytimen voimalla.

Julkistuksen aikoihin Geekbench-testisivulle ilmestyivät myös uudet Xiaomi Meri -puhelimen testitulokset. Samalla koodinimellä varustetun puhelimen testejä on nähty ennenkin, mutta edellisversioon verrattuna käyttöjärjestelmä on päivittynyt Android 6.0 -versiosta versioon 7.1.1. Järjestelmäpiiri on edelleen Pineconeksi epäilty, ja keskusmuisti on pysynyt 3 gigatavussa. Testitulokset ovat kuitenkin parantuneet. Yhdellä ytimellä pisteitä ropisi 762, montaa ydintä ajaessa 3399.

Gizmochina spekuloi kyseessä olevan Xiaomi Mi 5C -puhelimen, mutta epäilee sen julkistusta helmikuun tilaisuudessa, sillä MIUI 9 -käyttöliittymä ei ole vielä valmis.

Muropaketin uusimmat