UUSIMMAT

Yhdysvalloissa viranomaiset käynnistivät tutkimuksen TikTokin haitoista nuorille käyttäjille

05.03.2022 19:22 Muropaketin toimitus

Yhdysvaltain Massachusettsin oikeusministeri Maura Healey käynnisti tutkimuksen TikTokista. Suurennuslasin alla on se, miten alustaa mainostetaan teini-ikäisille ja nuorille.

Viranomaiset haluavat selvittää, aiheuttaako tai pahentaako TikTok teini-ikäisten ja nuorten ihmisten fyysisiä ja henkisiä terveyshaittoja. Lakimiehille on annettu tutkittavaksi, rikkooko kiinalainen TikTok Yhdysvaltain kuluttajansuojalakeja ja vaarantaako se käyttäjänsä. Healey ja hänen kollegansa ovat jo pitkään ilmaisseet huoltaan sosiaalisen median alustojen kielteisistä vaikutuksista nuoriin.

– Lapset ja teini-ikäiset kamppailevat ahdistuksen, sosiaalisen paineen ja masennuksen kanssa jo muutenkin, joten emme voi antaa sosiaalisen median vahingoittaa heidän fyysistä terveyttään ja henkistä hyvinvointiaan, Healey sanoi.

– Syyttäjien on suojeltava nuoria ja etsittävä lisätietoa siitä, kuinka TikTokin kaltaiset yritykset vaikuttavat heidän jokapäiväiseen elämäänsä, Healey jatkoi.

Viranomaiset selvittävät, minkälaisia haittoja sovelluksen käyttö voi aiheuttaa nuorille ja mitä TikTok itse tietää näistä haitoista. Selvitys keskittyy muun muassa TikTokin käyttämiin menetelmiin ja tekniikoihin, joilla edistetään nuorten käyttäjien sitoutumista palveluun. Aiemmin Healey on asettanut tutkintaan myös Metan omistaman Facebookin.

LUE MYÖS: Facebookin omankin tutkimuksen mukaan Instagram on haitallinen nuorten tyttöjen mielenterveydelle – joka kolmas kärsii negatiivisista vaikutuksista – Muropaketti.com