Yksityisyyteen panostanut OSOM OV1 tunnetaan jatkossa Solana Saga -puhelimena

26.06.2022 16:41 Muropaketin toimitus

Essentialin tarina ei kestänyt ensimmäistä PH-1-puhelinta pidemmälle. Viime vuoden lopulla laitteen valmistuksesta vastanneet kehittäjät yrittävät uudelleen uuden OSOM OV1 -puhelimen kanssa, ja nyt projekti on vaihtanut nimensä Solana Sagaksi.

Nimensä mukaisesti Solana Saga on integroitu tiukasti Solana-kryptovaluuttaan ja sen tarjoamaan teknologiaan, kertoo Decrypt. Solana Sagan ohella julkistettiin myös Solana Mobile Stack -kehitystyökalut, joiden avulla kehittäjät voivat luoda Androidille Web3-sovelluksia.

Kryptovaluuttoihin ja Web3-teknologiaan liittyvien ominaisuuksien ohella laite pyrkii tarjoamaan mahdollisimman laajat mahdollisuudet oman yksityisyyden suojelemiseen. Ratkaisut tulevat olemaan ohjelmistopohjaisia, ja laitteen kehittäjät kertoivat aiemmin tehneensä ”syvällisiä muutoksia” Androidiin käyttäjien yksityisyyden turvaamiseksi.

Solana Sagan ominaisuuksiin kuuluvat Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri, 6.67” OLED-näyttö, 12 gigatavua keskusmuistia ja 512 gigatavua tallennustilaa. Laitteen on määrä ilmestyä ensi vuoden alussa.