ZTE Axon 7 -puhelimen päivitys Android Oreoon ei mennyt putkeen

16.10.2018 18:58 | Muropaketin toimitus

ZTE julkaisi Axon 7 -puhelinmallille päivityksen Android 8 Oreo -käyttöjärjestelmään. Yhdysvaltojen ja Kiinan väliset kauppakiistat jarruttivat päivityksen julkaisua, eikä kaikki muutenkaan ole päivityksessä aivan kunnossa.

Päivityksen saa itselleen ainoastaan lataamalla tiedostot erikseen microSD-muistikortille, päivitystä ei nimittäin voi ajaa puhelimeen normaalisti OTA-päivityksenä. Jos päivityksen haluaa asentaa, joutuu poistamaan Google-tilin puhelimeltaan kokonaan ja asennus poistaa kaikki tiedostot puhelimesta. Päivityksessä on nimittäin ongelma tietojen salauksen kanssa, eikä mihinkään puhelimen tietoihin pääse käsiksi, jos ajaa päivityksen normaalisti.

Redditin käyttäjät alkoivat nopeasti spekuloimaan, että varsinaisena julkaistu päivitys olisi sama kuin päivityksen beta-testauksessa ollut viimeinen versio. Edellämainittujen ongelmien lisäksi varsinaiseen päivitykseen ei korjattu myöskään Google Daydream -alustan kanssa tulleita ongelmia, mobiilidatan käytön ongelmia eikä puhelinmallin ylikuumenemisongelmia.