ZTE sulki Hawkeyen joukkorahoituksen ja pohtii projektin jatkoa

21.02.2017 09:10 | Muropaketin toimitus

Puhelinvalmistaja ZTE on sulkenut Hawkeye-puhelimen joukkorahoituskampanjan Kickstarterissa. Kampanja ehti kerätä vain 36 245 dollaria (34 160 euroa) tavoittelemastaan puolesta miljoonasta dollarista (471 231 euroa). ZTE:n päätöksestä on kertonut esimerkiksi Android Authority.

Suurin syy joukkorahoituskampanjan huonolle menestykselle uskotaan olleen puhelimelle suunnitellut speksit. Puhelimessa oli tarkoitus olla Snapdragon 625-piirisarja, 3 gigatavua keskusmuistia ja 32 gigatavua massamuistia. Hawkeyen oli tarkoitus ilmestyä tämän vuoden syyskuussa 200 dollarin (188 euroa) hintalapulla. Merkittävimmät puhelimelle suunnitellut ominaisuudet olivat tarttumapintainen kotelo ja silmien liikkeitä seuraava tekniikka, kuten kerroimme TaskuMurossa vuoden alussa.

ZTE ei aio kuitenkaan hylätä projektia, vaan vetäytyy miettimään, mitkä olisivat sopivat speksit ja oikea hinta puhelimelle. Tämä luonnollisesti myös viivästyttää julkaisua. Yhtiö ei vielä kertonut suunnitelmiaan tarkemmin, mutta ZTE:n edustajan Jeff Yeen mukaan ainakin Snapdragon 825 ja 835 ovat olleet suunnitelmissa uudistetun Hawkeyen järjestelmäpiiriksi. Yeen kommentista kertoi Nextpowerup.