ZTE:n joukkorahoitettu Hawkeye-projekti vastatuulessa

24.01.2017 13:06 | Muropaketin toimitus

ZTE yritti jotakin todella erilaista uuden Hawkeye-älypuhelimensa kanssa. CES-tapahtumassa tammikuussa esitellylle uutuudelle on kerätty joukkorahoitusta Kickstarter-palvelussa.

Puhelimessa on muutama erikoinen ominaisuus, joilla suuria massoja on yritetty saada innostumaan siitä. Puhelimen takakuori on tahmeaa materiaalia, jolla laitteen saa kiinni lähes mihin tahansa pintaan. Kosketus- ja puheohjauksen lisäksi mukaan on otettu myös silmänliikkeillä tapahtuva ohjaaminen. Ominaisuus hyödyntää puhelimen kameraa.

Valitettavasti innovatiivisten uutuuksien vastapainoksi puhelin on perusominaisuuksiltaan kovin köykäinen. Etenkin järjestelmäpiiriksi valikoitunut Snapdragon 625 on aiheuttanut pettyneitä kommentteja.

Joukkorahoituksen tavoitteena oli kerätä 500 000 dollaria, josta on täynnä vasta reilut 35 000. Artikkelin kirjoitushetkellä kiinnostuneita rahoittajia eli käytännössä ennakkotilaajia puhelimelle oli ilmoittautunut vasta 184.

Nihkeästi startannut joukkorahoitus onkin saanut ZTE:n avaamaan keskustelupalstalleen äänestyksen puhelimen mahdollisesta päivityksestä. Suosituin muutosehdotus on järjestelmäpiirin vaihtaminen Snapdragon 835:ksi. Valtaisaa suosiota ei äänestyskään ole vielä saanut, vastauksia on kertynyt vasta 121.

Puhelimen hinnaksi on Kickstarterissa määritelty 199 dollaria. Sitä ei voida kampanjan aikana enää muuttaa, joten muutokset voidaan kohdistaa pelkästään tuotteen ominaisuuksiin. Nähtäväksi jää, saadaanko Hawkeyeta sellaisenaan koskaan ulos vai joudutaanko koko joukkorahoitusprojekti hautaamaan vähin äänin.