UUSIMMAT

Motorola kehittää langatonta latausta – toimii pitkänkin matkan päästä

16.05.2021 16:46 | Muropaketin toimitus

Motorola kehittää yhdessä GuRun kanssa langatonta latausta, joka tulisi saataville tuleviin Motorolan puhelimiin. Latauksen pitäisi toimia pitkänkin matkan päästä.

Langaton lataus on jo saatavilla useille laitteille, mutta Motorola ja GuRu ovat luomassa siitä kehittyneempää versiota. GuRun mukaan lataus toimii ”pitkän matkan päästä”, mutta tarkemmin asiasta ei ole kerrottu. Siitäkään ei ole tietoa, kuinka nopea langaton lataus on.

GuRu on yritys joka kehittää sähkönsiirtoa ilman kautta. Sivuillaan se kertoo käyttävänsä siirtämiseen radioaaltoja, jotka löytävät älykkäästi kohdelaitteensa.

Langatonta latausta on kehitetty muidenkin tahojen toimesta, mutta tuloksena on ollut vain prototyyppejä, eikä markkinoille ole vielä kukaan saanut tuotua toimivaa tuotetta. Esimerkiksi Xiaomilla on lupaava Mi Air Charge -teknologia työn alla.

Langattomat latausalustat ovat olleet aika tarkkoja siitä, miten laite on asetettuna alustan päälle. Tähänkin on kuitenkin kehitetty paranneltuja tuotteita, kuten Zens Liberty -latausalusta. Applelta puolestaan on tarjolla magneettinen MagSafe -laturi, jota voi käyttää muidenkin kuin Applen tuotteiden kanssa.