Uusimmat

Muistatko TDK:n? Kertoo tehneensä läpimurron akkuteknologiassa

Kuva: Pixabay / Amigos3D

23.06.2024 11:07 Muropaketin toimitus

Japanilainen TDK oli menneinä aikoina tunnettu C-kaseteistaan ja CD-levyistään, ja yritys myy niitä edelleen. Tallennusmedioita ja elektroniikkakomponentteja valmistava yritys osaa myös akkutekniikan salat.

Applelle akkuja toimittava TDK kertoi hurjalta kuulostavasta läpimurrostaan. TDK on kehittänyt omien sanojensa mukaan CeraCharge-nimen saaneen kiinteän olomuodon akun, jonka energiatiheys on perinteiseen kiinteän olomuodon akkuun verrattuna väitetysti satakertainen.

Apple käyttää TDK:n akkuja ainakin AirPod- ja Watch- tuotteissaan. Ne voivatkin saada tulevaisuudessa paljon pidemmän akunkeston.

TDK kertoo kehittäneensä akkua varten materiaalin, jota tarvitaan satakertaista energiatiheyttä tarjoavassa akussa. Akuissa käytetään oksidipohjaista kiinteää elektrolyyttiä nestemäisen elektrolyytin sijaan.

Ratkaisu tekee akuista TDK:n mukaan ”erittäin turvallisia”. Lisäksi kiinteät akut latautuvat nopeammin, ja ne ovat kestävämpiä sekä sietokykyisempiä lämpötilavaihteluille.

TDK kehittää parhaillaan tapaa massavalmistaa akkuja. TDK:n johtaja Noboru Saito sanoi akkujen valmistamisen muodostavan yrityksen tukipilarin pitkällä aikavälillä.