UUSIMMAT

Muropaketin haastattelussa Samsungin mobiiliyksikön toimitusjohtaja DJ Koh – Taittuvanäyttöinen puhelin tuli myyntiin liian aikaisin, mutta usko omaan tekemiseen ei horju

02.07.2019 08:00 | Samuli Herttua

Muropaketti pääsi vierailemaan Samsungin pääkonttorilla Koreassa. Saimme mahdollisuuden ryhmähaastatella Samsungin mobiiliyksikön toimitusjohtajaa DJ Kohia. Haastattelutuokion aikana DJ Koh vastaili kysymyksiin koskien muun muassa Samsungin taittuvaa puhelinta sekä kauppasaarron kohteeksi joutunutta kilpailijaa Huaweita.

Keskeiseksi kysymykseksi haastattelussa nousi Samsungin taittuvan puhelimen Galaxy Foldin kohtalo. DJ Koh myöntää Samsungin julkaisseensa puhelimen liian ajoissa markkinoille: ”Minun on myönnettävä, että oli liian aikaista julkaista puhelin ja on myös myönnettävä, että se johtui kilpailusta. Emme täysin varautuneet siihen, että puhelimen sisälle voi päätyä jotain, mihin emme olleet valmistautuneet täydellisesti.”

Suurin kysymys on tietenkin, milloin puhelin nähdään markkinoilla? ” Julkaisemme sen aikanaan virallisesti, eikä siihen mene pitkään. Tällä hetkellä ovat sisäiset massatuotannon testit käynnissä”, toteaa DJ Koh.

Koh uskoo myös taittuvamallisen puhelimen olevan pysyvä juttu, eikä vain nopeasti katoava trendi. ”Taittuvan puhelimen näytön olemme kehittäneet jo 8–9 vuotta sitten. Tänä päivänä 6,7–6,8 tuumainen näyttö on jo yhden käden käyttöön maksimikokoinen. Isomman näytön katselukokemuksen luomiseen taittuvanäyttöinen puhelin on pakollinen ratkaisu. Muotoiluratkaisuna taittuvamallinen puhelin tulee pysymään käytössä pitkään. Mitä on tulossa sitten seuraavaksi? Luultavasti tulemme näkemään puettavia laitteita puhelinten sijaan.”

Toiseksi suurimmaksi kysymykseksi nousi kilpailija Huawein tilanne [toim.huom. haastatteluhetken jälkeen Huawei vapautui osittain kauppakiellosta], ja Samsungin reagoiminen tilanteeseen.

DJ Koh vakuutteli Samsungin keskittyvän omaan tekemiseen, eikä halua hyötyä Huawein tilanteesta. ”Tämä on seuraus kahden maan välisestä kauppasodasta. Työmatkojeni aikana kuulin tilanteesta. Lähetin välittömästi viestin kaikille johtajille, etteivät yrittäisi hyödyntää tällaista tilannetta. He voivat tulla takaisin, joten meidän pitää kulkea omaa tietämme.”

Samsungin oman Tizen -käyttöjärjestelmän kehittämistä älypuhelimille ei kuitenkaan ole DJ Kohin mielestä ole tarvetta. ”Googlella ja Samsungilla on pitkä kumppanuus takanaan. Käytämme Tizeniä televisioissamme, puettavissa sekä monissa muissa laitteissa, kuten jääkaapeissa ja pesukoneissa. Koska Android-ekosysteemi on tarpeeksi vahva, ja olemme vahva kumppani. Me teemme tiiviisti yhteistyötä Googlen kanssa. Minun mielestä se on hyvä asia meidän asiakkaillemme sekä kolmannen osapuolen kehittäjille”, toteaa DJ Koh.

Kysymyksiä nousi myös Samsungin A-sarjan puhelimista. A-sarja on yleensä tunnettu hieman halvemman luokan puhelimistaan. Kuitenkin uusista A-sarjalaisista löytyy ominaisuuksia, joita ei löydy edes Samsungin omista kalliimman S- tai Note-sarjan puhelimista. Samsung onkin siis tuomassa innovaationsa ensimmäisenä A-sarjan puhelimiin, joten onko siis enää syytä ostaa lippulaivasarjan puhelimia?

”A-sarja ei tarkoita pelkästään edullista hintaa, vaan kaikkea uutta teknologiaa, jota emme ole hyödyntäneet lippulaivoissa. Milleniaalit ja Z-sukupolvi voivat sijoittaa vähemmän rahaa kuin mitä lippulaivamallit maksavat, mutta moni heistä tarvitsee edullisen sekä silti houkuttelevan näköisen laitteen. Siksi yritämme sijoittaa enemmän innovaatiota A-sarjan laitteisiin, jotka ovat kohdistettu milleniaaleja ja Z-sukupolvea varten. Heidän segmentissään vaatimukset on keskittyneet videoihin ja jakamiseen.”, kiteyttää DJ Koh Samsungin strategian A-sarjan suhteen.

Muropaketin uusimmat