UUSIMMAT

Näin toimii Googlen koneoppimista ja virtuaalitodellisuutta yhdistelevä navigointi

14.02.2019 18:20 | Muropaketin toimitus

Google testaa tällä hetkellä koneoppimiseen ja virtuaalitodellisuuteen perustuvaa Google Maps AR -navigointia, joka auttaa löytämään perille keskellä vilkkaintakin betoniviidakkoa.

Google Maps on kätevä navigointipalvelu, mutta keskellä suurkaupunkeja GPS-navigointi ei välttämättä toimi toivotulla tavalla kun suuret rakennukset estävät signaalin kulkemisen puhelimen ja satelliittien välillä.

Ongelman ratkaisemiseksi Googlen uusi navigointi hyödyntää puhelimen kameraa ja koneoppimista. Kamera tunnistaa käyttäjän ympärillä näkyvät rakennukset ja ohjaa käyttäjän sen perusteella oikeaan suuntaan lisätyn todellisuuden avulla kamerakuvaan muokattujen viittojen ja nuolien avulla. Tämä tekee navigoinnista paljon tarkempaa kuin pelkän GPS:n avulla.

Engadgetin esittelemä järjestelmä huolehtii myös käyttäjien turvallisuudesta, sillä se ei anna liikkujan tuijottaa pelkkää puhelimen näyttöä. Uutta navigointitapaa testataan toistaiseksi rajatusti suurissa kaupungeissa erikseen valittujen testaajien kesken, joten tavalliset käyttäjät joutuvat todennäköisesti odottamaan sitä vielä hyvän tovin.