NichePhone-S on kenties maailman erikoisin Android-puhelin

08.11.2017 08:55 | Muropaketin toimitus | 2

Puhelinten näyttökokojen kasvaessa on havaittavissa myös kapinallista suuntausta entistä pienempiin laitteisiin. Viimeisimmät tuulet sen trendin osalta tulevat japanista, jossa FutureModel on esitellyt minimalistisen NichePhone-S-mallinsa.

Osapuilleen luottokortin kokoinen minipuhelin on varustettu perinteisellä numeronäppäimistöllä ja 0,96 tuuman näytöllä, jonka tarkkuus on 128 x 64 pikseliä. Järjestelmäpiirinä on ilmeisesti MT6572A, jollainen löytyy joistakin muutaman vuoden takaisesta älypuhelimestakin. Erikoista kyllä, minipuhelimen käyttöjärjestelmänä on Android 4.2. Näytölle ei kuitenkaan mahdu aitoa Android-käyttöliittymää.

Erikoinen yhdistelmä näkyy ainakin akkukestossa. Vaikka standby-tilassa kestoa 550 milliampeeritunnin akulle luvataankin peräti 72 tuntia, on puheaikaa luvassa vain kolmen tunnin verran. Bluetooth-yhteyden ansiosta puhumiseen voi halutessaan käyttää langatonta handsfree-laitetta.

Näppärästi taskuun sujahtavan puhelimen ulkomitat ovat 90 x 50 x 6,5 millimetriä, ja painoa sillä on vain 38 grammaa. Hintaa puhelimella on Japanissa noin 80 euroa.