UUSIMMAT

No nyt on puhelimessa akkukestoa – 31 päivää nimittäin

11.03.2018 13:40 | Muropaketin toimitus

Kiinalaisvalmistajien oma lajinsa ovat jättimäisiä akkuja laitteisiinsa tunkevat firmat. Nyt tälläkin saralla on saavutettu eräänlaiset ennätyslukemat – tosin hieman poikkeavalla tavalla.

Energizer Power Max P20 -puhelimen akun kapasiteetti on kunnioitettavat 4000 milliampeerituntia. Älypuhelimessa tämä ei olisi kuin hieman keskimääräistä enemmän, mutta kyseessä onkin peruspuhelin! Valmistajan mukaan virtaa riittää standby-tilassa 31 vuorokauden ajaksi ja jatkuvalla käytölläkin 40 tunniksi. Puhelimen akkua voi käyttää myös virtapankkina muiden laitteiden lataamiseen.

Myös laitteen näyttö on melkoisen kookas peruspuhelinten joukossa, 2,8 tuumaa. Takakameralla voi napata kuvia VGA-tarkkuudella. Etukameraa ei ole, mutta voimakas taskulamppu löytyy. Tallennustilaa ja keskusmuistia on saman verran, 32 megatavua (ei siis giga). Järjestelmäpiirinä on Thread SC6531E, jolla ei varmasti mennä kuuhun, mutta esimerkiksi mp3-tiedostojen kuuntelu onnistuu. Niitä voi sisäisen muistin lisäksi tallentaa muistikortille.

Puhelimen valmistaja on Avenir Telecom, joka on lisensoinut Energizer-paristovalmistajan brändin puhelinkäyttöön. Power Max P20 -puhelinta on luvattu kauppoihin tämän vuoden toisen neljänneksen aikana, mutta sen hintaa ei vielä ole kerrottu.