Uusimmat

Nokia 2 esillä Geekbenchissä

27.07.2017 12:48 Muropaketin toimitus

Uuden Nokia 2 -halpapuhelimen tiedot ovat päätyneet julkisuuteen Geekbench-testiohjelman kautta. Myös vuotokuvia on liikkeellä, niiden perusteella puhelin on osapuilleen samankokoinen Nokia 3 -mallin kanssa.

Kuvien perusteella Nokia 2 olisi viisituumainen laite, jonka Android-näppäimet olisivat virtuaaliset. Gizmochinan käsiinsä saama tuore vuotokuva paljastaa myös puhelimen takapuolen. Sen kummempaa kuvista ei paljastu, näytön ala- ja yläpuolella on kuvan perusteella kohtuullisen paksut reunat. Näytön yläpuolelle on istutettu selfie-kamera, kuuloke ja perinteinen Nokia-logo. Sama logo löytyy myös takapuolelta, jolta paljastuvat lisäksi kaiutin, LED-salama ja yksikennoinen kamera. Liitäntöjä kuvissa ei näy, mutta ilmeisesti puhelimessa on edelleen 3,5 mm:n kuulokeliitäntä, ja latausliitäntänä microUSB.

Geekbench-listauksessa puhelin esiintyy nimellä ”Unknown Heart”. Se paljastaa puhelimen järjestelmäpiirissä olevan neljä ydintä, joiden kellotaajuus on 1,27 gigahertsiä. Mitä luultavimmin kyseessä on Qualcommin Snapdragon 212, mutta joidenkin huhujen mukaan puhelimesta tulisi eri markkinoille eri järjestelmäpiirillä varustettuja malleja. Toisen version järjestelmäpiiriksi on ennakkoveikkailuissa istutettu jokin MediaTekin piiri. Lisäksi listauksesta selviää laitteen muistin määräksi yksi gigatavu, ja käyttöjärjestelmäksi Android 7.1.1. Nougat.

Puhelimen virallinen julkistus on luvassa luultavasti piakkoin, lippulaivamalli Nokia 8 on tulossa ulos kaapista elokuun 16. päivä, kenties myös Nokia 2 julkaistaan samalla.