Uusimmat

Nyt ei kuin Bluetooth-kaiuttimen kanssa saunaan! Suomalaisyrityksen kaiutinta voi käyttää jopa kiuluna

06.02.2021 18:19 Muropaketin toimitus

Patentoitu ja mallisuojattu suomalaiskeksintö saattaa mullistaa musiikinkuuntelun. Pääseeköhän sulosäveliä kuunteleva kansa kohta Bluetooth-kaiuttimen kanssa saunomaan?

Suomessa kehitetyn maailman ainoan kuumaa, kylmää ja kosteutta kestävän langattoman, 369 euroa maksavan hifi-kaiuttimen tuotanto on alkanut. Northern Pails -start-up-yritys lupaa, että sen kehittämällä ZONE-kaiuttimella pystyy kuuntelemaan musiikkia tavanomaisten olosuhteiden lisäksi vaikkapa kuumassa saunassa, porealtaassa tai talvisessa pakkasessa.

Lisäksi ZONEa voi käyttää valaistuksensa sekä maljamaisen muotoilunsa ansiosta jopa saunakiuluna, säilytysastiana tai esimerkiksi juomien jäähdyttämiseen. ZONE on patentoitu ja mallisuojattu, ja se on saanut Design from Finland -merkin.

– Liioittelematta voi sanoa, että ZONE mullistaa musiikinkuuntelun. Mikään muu hifi-tason kaiutin ei ole ominaisuuksiltaan näin monipuolinen. Mitään muuta kaiutinta ei voi käyttää samaan aikaan kuumassa saunassa kiuluna, kun siitä kuuntelee musiikkia ja lisäksi täyttää vedellä tai vaikkapa jääpaloilla samaan aikaan korkealaatuisen musiikin kuuntelun kanssa, kertoo ZONEn kehittäjä ja pääsuunnittelija Jarno Voutilainen Northern Pails Oy:stä.

Joulukuussa ensimmäisille tilaajille toimitetun ZONEn ensimmäinen tuotantoerä myytiin loppuun jo ennakkoon, ja uusi tilaus on tulossa maahan maaliskuussa. ZONE on saanut yhteydenottoja lukuisilta jälleenmyyjiltä ympäri maailman.

– Ennakkotilaukset ovat ylittäneet kaikki odotuksemme, Voutilainen kertoo.

– Langattomien kaiuttimien kysyntä on suorastaan räjähtänyt käsiin parin viime vuoden aikana. Markkinoilla on sen vuoksi suurta kiinnostusta ja kysyntää kaikille alan uusille keksinnöille. ZONE on lisäksi suunniteltu ajatellen kestävää kehitystä, sillä sen rakenne on modulaarinen, ja osat ovat tarvittaessa helposti vaihdettavissa, Voutilainen jatkaa.