Oculukselta uusi VR-laite, hinta alle 200 dollaria

12.10.2017 16:09 | Muropaketin toimitus

Oculus on esitellyt uutuuksia omassa kehittäjäkongressissaan. Merkittävimmät uutiset ovat uusi edullinen VR-laite ja Riftin hinnanpudotus. 

Uusien Oculus Go -lasien merkittävin ominaisuus on niiden hinta. Yhdysvalloissa se on painettu 199 dollariin. Kyseessä on myös harvinainen VR-laite, sillä se ei vaadi yhteyttä tietokoneeseen, taikka älypuhelinta, vaan toimii aivan itsenäisesti.

Oculus on nykyisin osa Facebookia, joten laitteen esittelyn hoiti Mark Zuckerberg. Hänen mukaansa yhtiö suunnittelee VR-kokemuksien tuomista miljardin ihmisen ulottuville. Laitteen teknisiä tietoja ei kerrottu kovin tarkasti, mutta sen ”nopealla virkistystaajuudella” varustetun näytön tarkkuus on 2560 x 1440 pikseliä, ja laitteen linssit ovat ”seuraavan sukupolven” versioita.

Erillisiä kuulokkeita ei myöskään tarvita, vaan ääniominaisuudet ovat laitteessa itsessään sisäänrakennettuna. Sovelluskehittäjien näkökulmasta Go on käytännössä samanlainen Gear VR -laitteiden kanssa, joille kehitettyjen sovellusten pitäisi toimia Go-mallissa käytännössä sellaisenaan.

Go-julkistuksen lisäksi yhtiö tiedotti laskevansa Rift-paketin hintaa 399 dollariin. Hinta sisältää lasien lisäksi ohjaimet molempiin käsiin. Hinta on käytännössä puolet vuoden takaisesta, jolloin pelkät lasit maksoivat 599 dollaria ja ohjaimet erikseen 199 dollaria.

Myös Project Santa Cruzin kerrottiin etenevän. Sen on tarkoitus olla huippuluokan VR-laite, jota ei tarvitse kytkeä tietokoneeseen. Vaikka laitteen suhteen on edistytty suuresti, sitä pyörittävä tietokone on esimerkiksi onnistuttu upottamaan kokonaan lasien sisään, on matka valmiiksi tuotteeksi vielä pitkä.