OnePlus 5T ei tue langatonta latausta – toimitusjohtaja luottaa Dash Chargeen

09.11.2017 14:17 | Muropaketin toimitus

Tuleva OnePlus 5T ei tule tukemaan langatonta latausta, sillä OnePlusin toimitusjohtajan mukaan Dash Charge -pikalataustekniikka on paljon tehokkaampi tapa ladata matkapuhelimen akkua.

OnePlusin toimitusjohtaja Pete Lau on perustellut OnePlus-foorumeilla, miksei OnePlus 5T tule tukemaan langatonta latausta. Laun mukaan perimmäinen syy on, että valmistajan käyttämä Dash Charge on yksinkertaisesti paljon nopeampi ja tehokkaampi tapa ladata akkua. Dash Charge lataa akkua 20 watin voimalla, jolloin akkuun kertyy puolen päivän käytön edestä virtaa vain noin puolessa tunnissa. Toistaiseksi tehokkaimmatkin langattomat latausalustat toimivat korkeintaa 15 watin teholla.

Toinen langattoman latauksen ongelma on, ettei laitetta voi juurikaan käyttää sen ollessa latausalustan päällä. Johdon avulla ladatessa puhelimella voi kuitenkin vaikkapa katsoa elokuvia tai pelata pelejä.

Laun mukaan OnePlus ei kuitenkaan tyrmää ajatusta langattoman latauksen mahdollistamisesta jonkin toisen laitteen kanssa, silloin kun ”aika on oikea”.