OnePlus 6 on hankalasti korjattavissa oleva, mutta odotettua vedenkestävämpi älypuhelin

25.05.2018 11:12 | Muropaketin toimitus

iFixit on purkanut OnePlus 6:n ja löytänyt laitteen sisältä suojauksia kosteutta vastaan. Vahvat liimaukset tekevät kuitenkin puhelimesta hankalamman huoltaa.

iFixitillä on tapana laittaa uusimmat älypuhelimet testipenkkiin ja purkaa ne mahdollisimman pieniin osiin. Tällä kertaa purettavaksi päätyi OnePlus 6. iFixit löysi purkamastaan puhelimesta silikonieristeitä, jotka saattavat pitää laitteen ehjänä ainakin roiskeita vastaan tai mikäli se joutuu veteen vain hetkellisesti. Pidempää upotusta veteen eristeet tuskin kestävät.

OnePlus antoi ennen OnePlus 6:n julkaisua ymmärtää, että uusin lippulaivamalli olisi vesitiivis. Julkaisun jälkeen laite ei kuitenkaan monien pettymykseksi saanut virallista IP-luokitusta, vaan OnePlus totesi sen olevan ”hieman vedenkestävä”.

iFixitin raportin mukaan OnePlus 6 on koottu moduuleista, joka tekee sen osien ja akun vaihtamisesta suhteellisen yksinkertaista. Takalasin ja näytön vaihtaminen on kuitenkin designin vuoksi melko haastavaa ja vahvat liimaukset hankaloittavat laitteen huoltoa. Laite sai korjattavuudesta arvosanan 5/10. Esimerkiksi Samsung Galaxy Note 8 sai iFixitiltä korjattavuudesta vain 4/10 pistettä, siinä missä Apple iPhone X keräsi 6/10 pistettä.