OnePlus 9 -sarjan puhelimet saavat uuden Hasselbladin kanssa kehitetyn XPan-kameratilan

17.09.2021 15:40 Muropaketin toimitus

OnePlus tuo XPan-kameratilan OnePlus 9- ja OnePlus 9 Pro -puhelimille. Yhdessä Hasselbladin kanssa kehitetyn XPan-kameratilan avulla käyttäjät saavat Hasselblad XPan -filmikamerakokemusta jäljittelevän tilan älypuhelimeen.

Uusi XPan -tila on suunniteltu jäljittelemään Hasselbladin XPan -kameran käyttökokemusta. Kyseinen kamera mahdollisti 35 millimetrin filmikameran edut, mutta myös mahdollisuuden laajaan panoraamakuvaan ilman filmin vaihtamista.

Bronius Rudnickas, Hasselbladin globaali markkinointipäällikkö, sanoo: ”Hasselblad XPan on vallankumouksellinen tuote, joka aikanaan loi kuvantamisen uuden aikakauden. XPanin etuna oli 35 mm kuvaamisen lisäksi se, että kamera tarjosi myös mahdollisuuden siirtyä laajakuvatilaan ilman tarvetta vaihtaa kameran filmiä. Se oli yksi ensimmäisistä kahden kuvakoon 35 mm:n filmikameroista, ja muutti kamerateollisuutta aikanaan. Nyt olemme pystyneet tuomaan tämän ainutlaatuisen kuvantamistyylin ja Hasselblad XPanin käyttökokemuksen entistä useammalle kuluttajalle sekä Hasselbladin että OnePlussan R&D-henkilöstön yhteisillä ponnisteluilla.”

XPan -kameratilan myötä OnePlus 9 -puhelimissa käyttöön tulee kaksi polttoväliä, 30 mm ja 45 mm, jotka muistuttavat kahta klassista objektiivia alkuperäisessä Hasselblad XPan-kamerassa. Käyttäjillä on mahdollisuus ottaa panoraamakuvia esikatselulla suoraan OnePlus -kamerasovelluksen etsimestä, mikä tuo XPan-kameran perspektiivin helpommin kuvaajien ulottuville.

XPan -tilassa otettujen valokuvien kuvasuhde on 65:24, mikä on sama kuin alkuperäisessä Hasselblad XPan -kamerassa. XPan-tilassa otetut kuvat on rajattu 48 megapikselin pääkamerasta ja 50 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, jolloin kuvien resoluutio on 30 mm:ssä 7552×2798 pikseliä ja 7872×2916 pikseliä 45 mm:ssä.

XPan-kameratila on oletusasetuksena mustavalkoinen, viitaten alkuperäisen XPan -kameran mustavalkofilmin sävyyn ja tyyliin. Lisäksi käytössä on väritila, joka sekin on optimoitu Hasselbladin kanssa. XPan -tilassa laukaisinta painettaessa kuva esitetään ensin negatiiviina, joka kehittyy puhelimeen tallentuvaksi kuvaksi.

Uusi kuvatila tulee OnePlus 9 -sarjan puhelimiin seuraavassa OTA-päivityksessä. Päivityksen jakelu alkaa tänään.