UUSIMMAT

OnePlus muuttamassa julkaisustrategiaansa, luvassa 5G-huippumalli sekä edullisempi 6T:n seuraaja?

13.11.2018 12:21 | Muropaketin toimitus

OnePlus on tullut tunnetuksi niukasta mallistostaan. Käytännössä myynnissä on yleensä virallisesti yksi puhelinmalli, sekä hieman vanhaa varastoa. Yhtiön julkaisustrategiaan saattaa tulla muutos 5G-loikan myötä.

OnePlus kertoi 5G-suunnitelmistaan jo kesällä Hong Kongin 4G/5G-tapahtumassa.  Yhtiön toimitusjohtaja Carl Pei lupaili 5G-puhelimen julkaisua optimisisesti vuoden 2019 alkuun. Kuten GSM Arena kertoo, uumoiltiin puhelimen saavan nimen OnePlus 7.

Mutta luvassa saattaakin olla muutos puhelinten julkaisustrategiaan. Tähän saakka yhtiö on julkaissut kaksi älypuhelinta vuodessa, kertoo BGR. Vuoden 2019 aikana julkaistaan 5G-puhelin, mutta se ei välttämättä ole nimeltään OnePlus 7.

BGR pohjaa tietonsa OnePlussan edustajaan, joka on kertonut espanjalaiselle CNETille, että vuoden alussa julkaistavan OnePlus 6T:n seuraaja ei sisältäisi 5G-teknologiaa. Ilman 5G-sirua OnePlus 6T:n seuraajan valmistuskustannukset olisivat alhaisemmat ja siten myös hintalappu maltillisempi.

Myöhemmin julkaistava uusi 5G-malli ei siis olisi suoraa jatkoa OnePlus 6T -sarjalle, vaan kyseessä olisi aivan uusi lippulaivamalli – ilmeisesti huomattavasti totuttua tukevammalla hintalapulla. Näin ollen, OnePlus saattaa olla muuttamassa puhelintensa julkaisustrategiaa ja laajentamassa tuoteportfoliotaan.

Ilmassa on kuitenkin vielä paljon kysymysmerkkejä. Hämärän peitossa ovat niin puhelinten lopulliset julkaisuaikataulut kuin niiden mallinimetkin.