UUSIMMAT

OnePlus vahvisti: ”On tullut aika jättää kuulokeliitäntä pois OnePlus 6T:stä”

13.09.2018 16:44 | Muropaketin toimitus

OnePlus on päättänyt jättää 3,5 millimetrin kuulokeliitännän pois tulevasta OnePlus 6T:stä. Sen sijaan laite panostaa parempaan akkukestoon.

Viimeisten parin vuoden ajan monet valmistajat ovat päättäneet jättää 3,5 mm:n kuulokeliitännän pois uusista älypuhelimistaa. Sen sijaan kuluttajille on markkinoitu langattomia kuulokkeita tai USB-C-liittimen kautta toimivia vaihtoehtoja.

Vielä alkuvuodesta OnePlus oli innokas kuulokeliitännän tukija ja valmistajan toimitusjohtaja Carl Pei muun muassa twiittasi, ettei tämä usko käyttäjien kiinnostuksen kuulokeliitäntää kohtaan laskevan lähiaikoina. Nyt OnePlus on kuitenkin pyörtänyt päätöksensä, sillä Pei on vahvistanut Techradarille, ettei tulevassa OnePlus 6T:ssä ole enää kuulokeliitäntää.

”OnePlus-älypuhelimia kehitettäessä haluamme luoda parhaan mahdollisen laitteen. Se ei kuitenkaan tarkoita, että puhelimessa täytyisi olla joka ikinen mahdollinen komponentti. Meidän tulee optimoida käyttäjäkokemus ja ymmärtää, että ajat muuttuvat”, Pei toteaa.

”Nyt on oikea aika poistaa kuulokeliitäntä. Tutkimuksemme mukaan yli 59 prosenttia käyttäjistämme omisti langattomat kuulokkeet jo ennen kuin julkistimme Bullets Wireless -kuulokkeet. Jos olisimme poistaneet kuulokeliitännän kaksi vuotta sitten, olisi langattomien kuulokkeiden käyttäjiä ollut suhteessa paljon vähemmän”, Pei jatkaa.

Pein mukaan kuulokeliitännän poiston myötä valmistaja on pystynyt parantamaan OnePlus 6T:n akkukestoa. Laitteen mukana saapuu myös kuulokeliitännän ja USB-C:n välinen adapteri. OnePlus on tuomassa markkinoille myös USB-C:n kautta toimivat Bullets-kuulokkeet.