UUSIMMAT

OnePlus vahvisti yhteistyön Hasselbladin kanssa – Studioista tuttu merkki löytyy myös tulevista OnePlus-puhelimista

08.03.2021 08:00 | Muropaketin toimitus

OnePlus kertoi tiedotteessaan investoivansa 150 miljoonaa dollaria kamerakehitykseen seuraavan kolmen vuoden aikana. Sen myötä Hasselblad-tekniikkaa tulee vastaisuudessa löytymään valmistajan huippumalleista.

Puhelinvalmistajien yhteistyössä kameratekniikkaa kehittävien yritysten kanssa ei ole mitään uutta, tuttuja ovat esimerkiksi Huawein yhteistyö Leican kanssa sekä Sonyn ja Nokian yhteistyö Zeissin kanssa. Nyt samaan yhteistyösarjaan liittyy myös OnePlus.

OnePlus tulee julkaisemaan seuraavan huippumallinsa maaliskuun 23. päivänä. Sen kamera on kehitetty yhteistyössä ruotsalaislähtöisen Hasselbladin kanssa. Hasselblad Camera for Mobile -kameratekniikan myötä OnePlus pyrkii yhdistämään rautapuolen osaamiseensa Hasselbladin taidot kuvausestetiikan puolella. Käytännössä ensimmäiset yhteistyön jäljet näkyvät esimerkiksi väritoiston hienosäädössä ja kennon kalibroinnissa. Hasselblad Pro Mode -tilan luvataan tarjoavan Hasselbladin fiiliksen ja säätömahdollisuuden tarjoavan käyttöliittymän.

OnePlus 9 -mallistossa tullaan käyttämään muokattua Sony IMX789 -kennoa. Kuvat voi tallentaa 12-bittisinä RAW-tiedostoina. Hasselblad Camera for Mobile lupaa myös parantaa HDR-videotallennusta. Elävää kuvaa saa tallennettua uutuuspuhelimella 4K-tarkkuudella 120 kuvaa sekunnissa ja 8K-tarkkuudella 30 kuvaa sekunnissa.

Tulevissa OnePlus-kameroissa nähdään esimerkiksi 140 asteen kuvakulmaan yltävä takakamera, nopeammin tarkentava etukamera sekä jo seuraavassa 9-mallissa nähtävä vapaamuotoinen linssi (Freeform lens), jonka myötä ultralaajakulmakuvien reunojen vääristymistä pitäisi päästä lähestulkoon eroon.