OnePlusin toimitusjohtaja ei usko taittuvanäyttöisiin puhelimiin – Valmistaja saattaa sen sijaan panostaa varsin yllättävään uuteen teknologiaan

14.04.2019 09:15 | Muropaketin toimitus

OnePlusin toimitusjohtaja Pete Laun mukaan valmistajalta ei ole luvassa taittuvanäyttöisiä puhelimia vielä pitkään aikaan. Sen sijaan yhtiötä kiinnostavat televisiot ja autoissa käytettävä teknologia.

Milanon European Institute of Designissä puhuneen Laun mukaan taittuvanäyttöiset puhelimet eivät vielä tarjoa mitään erikoisen suuria hyötyjä. Ne ovat kalliita ja peruskäytössä taittuva puhelin ei tee juurikaan mitään mullistavalla tavalla erilaista verrattuna tavallisiin puhelimiin. Lau näkee kyllä taittuville näytöille monia käyttökohteita, mutta ei vielä tässä vaiheessa puhelimissa.

Sen sijaan Lau haluaisi laajentaa OnePlussaa kohti TV- ja automarkkinoita. OnePlus on kehittänyt omaa älytelevisiotaan jo pidemmän aikaa. Laun visiossa kaukosäädin on vanhanaikaista teknologiaa ja sen sijaan TV:n pitäisi tekoälyn avulla oppia, millaista sisältöä käyttäjä haluaa nähdä.

Autoteollisuuden puolella OnePlus voisi tarjota elektroniikkaa, joka yhdistäisi autoiluun esimerkiksi virtuaaliassistentin ja 5G-yhteydet. OnePlus aikoo tuota 5G:tä ja tekoälyä myös toimistotiloihin.