Onko näissä kuvissa uusi Samsung Galaxy S9?

30.11.2017 12:07 | Muropaketin toimitus | 1

Samsung esittelee ensi vuoden Galaxy S-malliaan jo noin kuukauden päästä CES-tapahtumassa. Eipä siis ihme, että puhelimesta väitetään olevan liikkeellä jo vuotokuviakin. 

Kaksi kuvaa puhelimesta on julkaissut Twitter-käyttäjä Benjamin Geskin.

Toiset kaksi tarjoaa puolestaan twiiteillään UniverseIce.

 

Kuvien perusteella suuria muutoksia puhelimen ulkoasussa Galaxy S8-malliin ei ole, lähinnä näytön alapuolella oleva reuna näyttää aavistuksen ohuemmalta. Yläpuolella reunusta on hieman enemmän esimerkiksi etukameraa ja kuuloketta varten. Sama vaikutelma on esillä molempien vuotajien kuvissa, joten kenties kuvissa todellakin on Galaxy S9 – tai sitten samasta feikkilähteestä peräisin oleva kuvitelma. Asia selvinnee tammikuussa CES-tapahtuman aikaan.  Androidheadlines muistuttaa, että samankaltaisia CES-huhuja on liikkunut aiemmistakin Galaxy S -malleista, mutta todellisuudessa ne on nähty julkisuudessa vasta myöhemmin Mobile World Congressin aikaan.

 

GSMarena puolestaan tietää kertoa Samsungin käynnistäneen 10 nanometrin tuotantolinjansa vuoden 2018 puhelimia varten. Toisen sukupolven 10 nanometrin sirut lupaavat 10 prosenttia parempaa suorituskykyä ja 15 prosenttia paremman energiatehokkuuden. Samsung ei valmista Snapdragon 845 -piirejä, joista huolehtii TSMC, vaan sen linjoilta ulos puskee Exynos-piirejä. Samoilla tuotantolaitoksilla on tarkoitus loikata seuraavaksi kahdeksan, ja sen jälkeen seitsemän nanometrin viivanleveyteen.

Keskustelu

Pienemmäks vaan näyttäis reunat menevän ja hyvä niin. Jostain luin, että Galaxy S9:ssä olis näytön suhde runkoon jo 90% luokkaa ja kuvien perusteella se on helppo uskoa. Hemmetin makeen näköinen suorastaan :kahvi:

Muropaketin uusimmat