Onko sinulla vanha Samsungin puhelin? Siitä voi puristaa nyt enemmän tehoa Samsungin omalla keinolla

28.02.2021 17:51 | Muropaketin toimitus

Samsungin puhelimien omistajat voivat nauttia jatkossa hiukan tehokkaammasta puhelimesta. Tämän mahdollistaa vastikään julkaistu Thermal Guardian.

Kyseinen Thermal Guardian on osa Samsungin Galaxy Storesta löytyvää Galaxy Labs -sovellusvalikoimaa. Sen avulla pystyy joko rajoittamaan tai kasvattamaan järjestelmäpiirin maksimikuormaa.

Jos järjestelmäpiirin maksimikuormaa lisää, tästä on haittapuolena puhelimen kuumeneminen. Varotoimenpiteenä Thermal Guardianin suorituskyvyn nosto onkin rajoitettu, sillä järjestelmäpiirin lämpötilan sallitaan nousevan vain kaksi celsiusastetta. Thermal Guardian toimii myös toiseen suuntaan, eli puhelintaan voi halutessaan jäähdyttää laskemalla järjestelmäpiirin maksimikuormaa.

Android Authority arvelee, että ominaisuudesta voi olla hyötyä vanhempien Samsung-puhelimien omistajille esimerkiksi tilanteessa, jossa peli tarvitsee ruudunpäivitykseensä hiukan lisää nopeutta. Uusien puhelinten omistajat voisivat puolestaan teoriassa lisätä puhelimensa elinikää laskemalla suorituskykyä.

Muropaketin uusimmat