Oppon kerrotaan kehittävän omaa järjestelmäpiiriä huippupuhelimille – Voisikohan myös OnePlus vaihtaa leiriä?

20.10.2021 16:05 | Muropaketin toimitus

Qualcomm saanee tulevaisuudessa yhä enemmän kilpailijoita. Jo aiemmin Mediatekin mobiilialustaa käyttäviä puhelimia on esitelty kiihtyvään tahtiin, mutta nyt myös Oppon kerrotaan kehittelevän omaa järjestelmäpiiriään käytettäväksi huippupuhelimissa.

Nikkei Asia raportoi maailman suurimpiin puhelinvalmistajiin kuuluvan Oppon kehittelevän omaa järjestelmäpiiriään, jota käytettäisiin valmistajan huippupuhelimissa. Tässä vaiheessa mobiilialusta on vasta tuotekehitysvaiheessa, eikä sitä odoteta lopputuotteisiin edes vielä ensi vuonna. Aikaisintaan piiriä käytettäisiin vuonna 2023 tai 2024. Tavoitteena on, että piiri valmistettaisiin TSMC:n tehtailla 3 nanometrin prosessilla.

Oppo olisi siis liittymässä samaan joukkoon kuin esimerkiksi Apple, Samsung ja vielä viimeisimpänä Google. Kaikki nämä valmistajan käyttävät jo omaan suunnitteluun perustuvia järjestelmäpiirejä puhelimissaan. Kuten myös hyvin tiedetään, tekee Oppo tiivistä yhteistyötä myös OnePlussan kanssa. Tämä avaa mahdollisuuksia siihen, että tulevaisuudessa Oppon oma mobiilialusta nähtäisiin myös OnePlus-puhelimissa.

Muropaketin uusimmat