UUSIMMAT

Oracle ja Walmart eivät ehkä ostakaan TikTokin USA:n toimintoja – Bidenin hallinto voi olla muuttamassa suhtautumista Kiinaan

13.02.2021 11:38 | Muropaketin toimitus

Sosiaalisen median palvelu TikTok joutui Yhdysvalloissa viranomaisten hampaisiin Donald Trumpin presidentillisellä määräyksellä. Määräys kumpusi ainakin siitä, että palvelua on syytetty vakoilusta.

Yhdysvaltain uuden presidentin, Joe Bidenin aikakautena suhtautuminen kiinalaisiin yrityksiin saattaa muuttua hyväksyvämmäksi. Sekä Wall Street Journal että Reuters ovat raportoineet kohutun TikTok-Oracle-Wallmart-sopimuksen olevan ehkä hyllytetty, vaikkakaan asiasta ei ole vielä tiedotettu yhdenkään osapuolen taholta.

Reutersin tietojen mukaan Bidenin hallinto käy läpi kiinalaisiin tietotekniikkayrityksiin liittyvän Trumpin aikakauden politiikan, johon voi kulua vielä kuukausia. Näin ollen TikTok-sopimus saattaa olla hyllyllä odottamassa uuden hallinnon tuomiota.

BBC:n mukaan tietoteknistä teollisuutta seuraavien asiantuntijoiden mielestä Yhdysvallat saattaa höllentää linjaansa Kiinaa kohtaan. Uuteen linjaan voisi kuulua myös TikTokin pakkomyynnin peruuttaminen.

TikTokilla on 800 miljoonaa käyttäjää. Heistä sata miljoonaa on yhdysvaltalaisia henkilöitä.